BlackRock: Σχεδόν 9,1 τρισ. δολάρια το υπό διαχείριση ενεργητικό στο α’ τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BlackRock: Σχεδόν 9,1 τρισ. δολάρια το υπό διαχείριση ενεργητικό στο α’ τρίμηνο
«Η σημερινή κρίση εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ θα επιταχύνει περαιτέρω τον ρυθμό ανάπτυξης στις αγορές κεφαλαίου και η BlackRock θα είναι βασικός παίκτης».

Στα 9,09 τρισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο διευρύνθηκε το ενεργητικό της BlackRock καθώς οι αγορές μετοχών και ομολόγων σημείωσαν ράλι και οι καταθέτες έσπευσαν να μεταφέρουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους στους μεγάλους χρηματοπιστωτικούς ομίλους μετά την κατάρρευση των περιφερειακών τραπεζών.

«Η σημερινή κρίση εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ θα επιταχύνει περαιτέρω τον ρυθμό ανάπτυξης στις αγορές κεφαλαίου και η BlackRock θα είναι βασικός παίκτης», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Λάρι Φινκ, ενώ το υπό διαχείριση ενεργητικό της BlackRock έχει ενισχυθεί 5,8% από τα τέλη του προηγούμενου έτους, οπότε βρισκόταν στα 8,6 τρισ. δολάρια, εν μέρει χάρη στα κέρδη των αγορών μετοχών και ομολόγων.

Η καθαρή ροή κεφαλαίων στα funds του ομίλου έφθασε τα 110 δισ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε η BlackRock σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ τα μακροπρόθεσμα επενδυτικά προϊόντα, τα οποία περιλαμβάνουν αμοιβαία κεφάλαια, ενισχύθηκαν κατά 103 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις αναλυτών που έκαναν λόγο για 84,1 δισ. δολάρια.

Η Fed άρχισε να αυξάνει επιθετικά τα επιτόκιά της στις αρχές του 2022 ωστόσο, η BlackRock αντεπεξήλθε σε αυτή την «καταιγίδα», καθώς οι πελάτες διοχέτευσαν 8 δισ. δολάρια σε προϊόντα διαχείρισης διαθεσίμων στο πρώτο τρίμηνο. Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 18% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο στα 1,2 δισ. δολάρια ή στα 7,93 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας ωστόσο τις προβλέψεις αναλυτών που έκαναν λόγο για 7,67 δολάρια. Τα έσοδα μειώθηκαν 10% στα 4,24 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wells Fargo: «Εκτόξευση» σε έσοδα και καθαρά κέρδη α' τριμήνου με «βοήθεια» από Fed

Ρεκόρ εσόδων για τη JP Morgan: Εκτίναξη κερδοφορίας 52% στο 1ο τρίμηνο - Ράλι 6% για τη μετοχή

Citi: Ισχυρή αύξηση κερδών και εσόδων στο πρώτο τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider