Wells Fargo: «Εκτόξευση» σε έσοδα και καθαρά κέρδη α' τριμήνου με «βοήθεια» από Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wells Fargo: «Εκτόξευση» σε έσοδα και καθαρά κέρδη α' τριμήνου με «βοήθεια» από Fed
Τα καθαρά της κέρδη έφτασαν σχεδόν τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Τα καθαρά κέρδη της Wells Fargo αυξήθηκαν κατά 32% το πρώτο τρίμηνο, υποβοηθούμενα κυρίως από την αυστηρότερη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), μέσω της αύξησης των επιτοκίων.

Τα καθαρά της κέρδη έφτασαν σχεδόν τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με ένα χρόνο πριν και ανήλθαν στα 1,23 δολάρια ανά μετοχή από τα 91 σεντς κατά το ίδιο διάστημα πέρυσι, ενώ ξεπέρασε σημαντικά και τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 1,13 δολ. ανά μετοχή.

Παράλληλα, τα έσοδα της Wells Fargo παρουσίασαν αύξηση κατά 17% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2022 και ανήλθαν στα 20,73 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας επίσης την πρόβλεψη για 20,09 δισ. Τα καθαρά έσοδα από τόκους της τράπεζας εκτοξεύθηκαν κατά 45% στο τρίμηνο φτάνοντας τα 13,33 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας επίσης την ήδη αισιόδοξη εκτίμηση της αγοράς για 13,06 δισ. δολάρια.

«Είχαμε ισχυρά αποτελέσματα το πρώτο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των εσόδων τόσο από το τέταρτο τρίμηνο όσο και πριν από ένα χρόνο, και συνεχίσαμε να σημειώνουμε πρόοδο στις πρωτοβουλίες μας για την αποτελεσματικότητα», δήλωσε ο CEO Τσάρλι Σαρφ. «Κοιτάζοντας μπροστά, συνεχίζουμε να προχωράμε την ατζέντα μας, η οποία είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας. Ενώ έχουμε σημειώσει πρόοδο, η δουλειά μας δεν έχει ολοκληρωθεί και παραμένουμε προσηλωμένοι στην έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεκόρ εσόδων για τη JP Morgan: Εκτίναξη κερδοφορίας 52% στο 1ο τρίμηνο - Ράλι 6% για τη μετοχή

UnitedHealth: Ξεπέρασε τις προβλέψεις για το α' τρίμηνο - Καθαρά κέρδη 5,61 δισ. δολάρια

Dimand: Τα μεγάλα επενδυτικά projects, οι «άμυνες» και οι προοπτικές στο real estate

gazzetta
gazzetta reader insider insider