Hermes: «Άλμα» πωλήσεων 23% στα 3,38 δισ. ευρώ - Ώθηση από τουρισμό και νέα καταστήματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Hermes: «Άλμα» πωλήσεων 23% στα 3,38 δισ. ευρώ - Ώθηση από τουρισμό και νέα καταστήματα
Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν από τις ογκώδεις τουριστικές ροές, ιδίως στη Γαλλία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Hermes δήλωσε την Παρασκευή ότι η δυναμική των πωλήσεών της συνεχίζεται το 2023, ωθούμενη από τον αυξημένο τουρισμό και τα νέα καταστήματα που άνοιξε.

Ο γαλλικός οίκος μόδας πολυτελείας, που μεταξύ άλλων κατασκευάζει τις τσάντες Birkin, κατέγραψε πωλήσεις 3,38 δισεκατομμυρίων ευρώ το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας άνοδο 23% από τα 2,77 δισεκατομμύρια ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι αναλυτές είχαν προβλέψει τριμηνιαίες πωλήσεις ύψους 3,17 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της FactSet.

Η Hermes, η οποία είχε επηρεαστεί λιγότερο από τους ανταγωνιστές της λόγω των μέτρων προστασίας της Κίνας για την πανδημία, ανέφερε μεγάλη ζήτηση στην Ασία, χάρη σε ένα καλό Σεληνιακό Νέο Έτος και το άνοιγμα ενός νέου καταστήματος στην κινεζική πόλη Nanjing. Ομοίως, οι πωλήσεις στις ΗΠΑ ωθήθηκαν από το άνοιγμα του 40ου καταστήματος του ομίλου στη χώρα, στη Νάπολη της πολιτείας της Φλόριντα.

Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν από τις ογκώδεις τουριστικές ροές, ιδίως στη Γαλλία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα έσοδα αυξήθηκαν επίσης κατά 26% σε ετήσια βάση, υποβοηθούμενα από την ανάκαμψη του λιανεμπορίου, ανέφερε η εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορυφώνεται η έξοδος του Πάσχα: Μαζική «απόδραση» με κάθε μέσο - Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Η Εύα Καϊλή αποφυλακίζεται με βραχιολάκι - Οι περιοριστικοί όροι

«Βγάζω 36.000 ευρώ μηνιαίως και δουλεύω 2 ώρες» - Τα «μυστικά» 33χρονης μητέρας

gazzetta
gazzetta reader insider insider