ΗΠΑ: Πρόστιμο 462 εκατ. δολαρίων στην Juul - Για προώθηση χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων σε ανήλικους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Πρόστιμο 462 εκατ. δολαρίων στην Juul - Για προώθηση χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων σε ανήλικους
Οι πολιτείες κατηγορούν την Juul για το ότι διαφήμισε ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα της ήταν λιγότερο εθιστικά από τα κανονικά τσιγάρα.

Η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικών τσιγάρων Juul καλείται να καταβάλει το ποσό των 462 εκατ. δολαρίων σε 5 πολιτείες των ΗΠΑ στην περιοχή της Ουάσινγκτον, μετά από μηνύσεις που κατέθεσαν οι πολιτείες εις βάρος της για ενέργειες που διευκόλυναν το κάπνισμα ανηλίκων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τα 5 πολιτειακά υπουργεία Δικαιοσύνης, η Juul θα καταβάλει τα 462 εκατ. δολάρια στο πλαίσιο συμβιβασμού για προώθηση των εθιστικών ηλεκτρονικών τσιγάρων της σε ανήλικους εφήβους, μετέδωσε το CNBC.

Οι πολιτείες κατηγορούν την Juul για το ότι διαφήμισε ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα της ήταν λιγότερο εθιστικά από τα κανονικά τσιγάρα και για το πως στόχευσε τη δημογραφική ομάδα των ανηλίων μέσω δαπανηρών διαφημιστικών καμπανιών.

Η εταιρεία, στο πλαίσιο του συμβιβασμού, δεν αναγνωρίζει κάποιο λάθος χειρισμό στο ζήτημα και υποστηρίζει ότι η χρήση των προϊόντων της από ανήλικους κάτω των 18 ετών έχει υποχωρήσει άνω του 95% από το φθινόπωρο του 2019, όταν και άλλαξε τις πρακτικές του marketing της.

Οι 5 πολιτείες στις οποίες κατέληξε σε συμβιβασμό η εταιρεία είναι Νέα Υόρκη, Καλιφόρνια, Κολοράντο, Μασαχουσέτη και Νέο Μεξικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελβετία: Το κοινοβούλιο απέρριψε την κρατική ενίσχυση στην Credit Suisse - Συμβολικού χαρακτήρα η κίνηση

Ο Γουόρεν Μπάφετ προειδοποιεί: «Δεν έχουμε τελειώσει με τις καταρρεύσεις τραπεζών» στις ΗΠΑ

ΗΠΑ: Η Brookfield Infrastructure εξαγοράζει την Triton για 4,7 δισ. δολάρια 

gazzetta
gazzetta reader insider insider