ΤΕΡΝΑ: «Καπαρώνει» σύμβαση 110 εκατ. ευρώ για την ύδρευση Πρέβεζας - Άρτας - Λευκάδας

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΤΕΡΝΑ: «Καπαρώνει» σύμβαση 110 εκατ. ευρώ για την ύδρευση Πρέβεζας - Άρτας - Λευκάδας
Επισήμως ορίζεται προσωρινός ανάδοχος η ΤΕΡΝΑ για τη σύμβαση του έργου με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΝΟΜΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΑΡΤΑΣ- ΛΕΥΚΑΔΑΣ». Ποιο είναι το project.

Επισήμως ανατίθεται στην εταιρεία ΤΕΡΝΑ η σύμβασης του έργου με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΝΟΜΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΑΡΤΑΣ- ΛΕΥΚΑΔΑΣ» (αρχικού εκτιμώμενου ύψους 140 εκατ. ευρώ, με ΦΠΑ), μετά από σχετική απόφαση του υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών, Γ. Καραγιάννη. Η κατασκευαστική του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μετά και τον έγκριση σχετικών δικαιολογητικών, ορίστηκε ως προσωρινός ανάδοχος καθώς η προσφορά αποτελεί την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη kai ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 109.802.388,15 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), με μέση τεκμαρτή έκπτωση 2,75%.

Ο ανταγωνισμός

Στον διαγωνισμό αυτόν με θέμα την κατασκευή υποδομών ύδρευσης για τις περιοχές Πρέβεζας, Αρτας και Λευκάδας είχαν δώσει το παρών και οι Μυτιληναίος (έκπτωση 1,99%), ΑΚΤΩΡ (έκπτωση 1,5%) και ΑΒΑΞ (έκπτωση 1%), δηλαδή οι προσφορές ήταν σχετικά κοντινές, λίγο άνω των 100 εκατ. ευρώ, δίχως να υπάρχει μεταξύ τους απόκλιση 10% (από τον μέσο όρο του συνόλου των εκπτώσεων των παραδεκτών προσφορών που υποβλήθηκαν), άρα, εκτιμήθηκε από τις αρμόδιες αρχές ότι καμία από τις παραδεκτές προσφορές δεν ήταν ασυνήθιστα χαμηλή.

Το αντικείμενο του έργου

Το συμβατικό αντικείμενο της εργολαβίας αφορά στην κατασκευή νέου δικτύου μεταφοράς πόσιμου νερού με σκοπό την αντικατάσταση του σημερινού υδραγωγείου για την εξυπηρέτηση περιοχών στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας. Το προς κατασκευή νέο δίκτυο μεταφοράς νερού ύδρευσης διαχωρίζεται στα εξής επί μέρους τμήματα:

  • Έργα υδροληψίας και κεφαλής, το οποίο αφορά στη διάταξη για τη συλλογή των υδάτων από τις πηγές Αγ. Γεωργίου και τη διοχέτευσή τους στα έργα μεταφοράς και διανομής.
  • Περιλαμβάνονται τα έργα σύνδεσης με τις υφιστάμενες δεξαμενές υδροληψίας και ο νέος θάλαμος υδροληψίας από την έξοδο του οποίου ξεκινά ο νέος αγωγός μεταφοράς Μ.
  • Αγωγός μεταφοράς προς Λευκάδα (Αγωγός Μ), συνολικού μήκους 87.903,25μ.
  • Αγωγός Άρτας (Αγωγός Α), συνολικού μήκους 10.509,05μ.
  • Αγωγός προς νέα δεξαμενή Σμυρτούλας Πρεβεζας (Αγωγός Σ), συνολικού μήκους 608,65μ, για την τροφοδοσία της νέας δεξαμενής Σμυρτούλας.
  • Αγωγός προς υφιστάμενο αντλιοστάσιο Λυγιάς (Αγωγός Λ), συνολικού μήκους 1.389,00μ.
  • Αγωγός προς νέα δεξαμενή στη θέση Φρύνι (Αγωγός Φ), συνολικού μήκους 3.252,77μ.
  • Έργα ταμίευσης, τα οποία αφορούν στην κατασκευή δύο νέων δεξαμενών για την αποθήκευση και διανομή του νερού. Η μία δεξαμενή προβλέπεται να γίνει κοντά στον ΑΔΑ: οικισμό της Νικόπολης στην περιοχή της Σμυρτούλας Πρέβεζας (χωρητικότητας 4.000m3) και η άλλη δεξαμενή στη θέση Φρύνι Ν. Λευκάδας (χωρητικότητας 1.200m3)
  • Νέο Αντλιοστάσιο Αγ. Νικολάου ν. Λευκάδας.

Προβλέπεται επίσης, μεταξύ άλλων, η εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος Τηλεμετρίας – Τηλελέγχου Διαρροών το οποίο εκτός από την εποπτεία - έλεγχο του όλου συστήματος θα δώσει την δυνατότητα ορθολογικής διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού και καλύτερης αξιοποίησης των διαθέσιμων υδάτινων πόρων. Στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνεται επίσης και η λειτουργία και συντήρηση του έργου για 36 μήνες μετά τη βεβαίωση περαίωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βγαίνει η αξία» της νέας σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού – Το timing των θερινών προσφορών

Prodea ΑΕΕΑΠ: Στα 2,8 δισ. ευρώ το χαρτοφυλάκιο ακινήτων – Η «πράσινη» στρατηγική και η μόχλευση

Ελληνικό - Lamda: ΑΚΤΩΡ, ΑΒΑΞ, Μυτιληναίος διεκδικούν την κατασκευή του Μητροπολιτικού Πάρκου

gazzetta
gazzetta reader insider insider