Γαλλία: Αναμένει το έτος να κλείσει με ανάπτυξη 0,8%

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γαλλία: Αναμένει το έτος να κλείσει με ανάπτυξη 0,8%
Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ Ρολάν Λεσκύρ, θα υπερβεί την πρόβλεψη του 0,7%

Εκτός εάν έχει υπάρξει μια απότομη αναστροφή τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους, η γαλλική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί τουλάχιστον κατά 0,8% το 2025, υπερβαίνοντας το 0,7% που είχε προβλέψει η κυβέρνηση, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών Ρολάν Λεσκύρ.

«Πιθανότατα θα ξεπεράσουμε την κυβερνητική πρόβλεψη για την ανάπτυξη φέτος. Είχαμε προβλέψει 0,7%, αλλά πιστεύω ότι θα έχουμε τουλάχιστον 0,8%. Αυτά είναι καλά νέα», είπε ο Λεσκύρ στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI.

«Θα χρειαζόταν πραγματικά να έχουμε ένα πολύ κακό τέταρτο τρίμηνο - πράγμα που δεν πιστεύω ότι θα συμβεί - για να βρεθούμε κάτω από 0,8%. Άρα το 0,8% είναι εφικτό», πρόσθεσε.

Η γαλλική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,5% το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας INSEE που δημοσιεύθηκαν τον Νοέμβριο, αντικατοπτρίζοντας την ανθεκτικότητα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στη ζώνη του ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τα τουριστικά ρεκόρ βάζουν την Αθήνα στο ραντάρ των επενδυτών 

Η εφορία αλλάζει εποχή: Τεχνητή νοημοσύνη, ψηφιακοί έλεγχοι και νέα φορολογικά εργαλεία από το 2026

Τέλη κυκλοφορίας: Πώς θα γλιτώσετε την πληρωμή τους - Τα βήματα που οδηγούν στην ψηφιακή ακινησία οχημάτων

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider