Η Toyota ρίχνει στην αγορά 10 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα - Μέχρι το 2026

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Toyota ρίχνει στην αγορά 10 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα - Μέχρι το 2026
Ο ιαπωνικός όμιλος στοχεύει στην ετήσια παραγωγή 1,5 εκατ. ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέχρι το 2026.

Η Toyota σκοπεύει να λανσάρει 10 νέα μοντέλα ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην αγορά μέχρι το 2026, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Παράλληλα, η εταιρεία θα συστήσει μια νέα, εξειδικευμένη ομάδα που θα εστιάσει στις μπαταρίες ηλεκτροκίνησης της επόμενης γενιάς, σε μια απάντηση στις ανησυχίες για το ότι μένει πίσω από την Tesla και τους άλλους ανταγωνιστές της στην «κούρσα» της ηλεκτροκίνησης, σύμφωνα με το Reuters.

Οι επενδυτές υποστηρίζουν εδώ και καιρό πως η Toyota δεν αναπτύσσει αρκετά γρήγορα τη γραμμή παραγωγής των επαναφορτιζόμενων αυτοκίνητων, προτιμώντας να εστιάσει σε υβριδικά οχήματα, όπως το Prius. Η εταιρεία απαντά λέγοντας ότι προσφέρει ένα μείγμα επιλογών, όπως τα υβριδικά οχήματα που κινούνται με βενζίνη και ηλεκτρική ενέργειας καθώς απευθύνονται καλύτερα στην παγκόσμια βάση των καταναλωτών.

Ο νέος επικεφαλής της Toyota, Κότζι Σάτο, έχει πει πως η εταιρεία θα επιταχύνει την παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων αλλά και ότι τα υβριδικά οχήματα θα παραμείνουν σημαντικός πυλώνας της επιχείρησης.

Η Toyota στοχεύει στην ετήσια παραγωγή 1,5 εκατ. ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέχρι το 2026, δήλωσε ο επικεφαλής τεχνολογίας του ομίλου, Χιρόκι Νακατζίμα, μιλώντας σε παρουσίαση της εταιρείας την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κέρδη στις ασιατικές αγορές σε μια «κουτσουρεμένη» Παρασκευή

gazzetta
gazzetta reader insider insider