Credit Suisse: «Συγγνώμη» στους μετόχους από τον πρόεδρο - «Η τράπεζα δεν μπορούσε να σωθεί»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Credit Suisse: «Συγγνώμη» στους μετόχους από τον πρόεδρο - «Η τράπεζα δεν μπορούσε να σωθεί»
Καθώς οι μέτοχοι της Credit Suisse ζητούν εξηγήσεις από την ηγεσία της τράπεζας.

Το μήνυμα πως η Credit Suisse δεν μπορούσε να διασωθεί χωρίς την εξαγορά της από την UBS έστειλε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Credit Suisse, Άξελ Λέμαν, μιλώντας στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας πριν από την απορρόφηση της από την UBS.

Ο Λέμαν είπε πως «αποτύχαμε να συγκρατήσουμε τον αντίκτυπο των σκανδάλων που κληρονομήσαμε και να αντικρούσουμε τις αρνητικές ειδήσεις με θετικά γεγονότα». Ο ίδιος πρόσθεσε πως, τελικά, η Credit Suisse δεν γινόταν να διασωθεί.

Επιπλέον, ο Λέμαν ανέφερε πως «θέλαμε να δώσουμε όλη την ενέργεια μας και τις προσπάθειες μας ώστε να ανατρέψουμε την κατάσταση και να επαναφέρουμε στον ίσιο δρόμο την τράπεζα. Με πονά που δεν είχαμε τον χρόνο για να το καταφέρουμε και πως στην κρίσιμη εβδομάδα του Μαρτίου ανακόπηκαν τα πλάνα μας. Για αυτό, λυπάμαι ειλικρινά».

Η ομιλία του Λέμαν έρχεται καθώς οι μέτοχοι της Credit Suisse ζητούν εξηγήσεις από την ηγεσία της τράπεζας για τον τρόπο με τον οποίο τα γεγονότα κατέληξαν στην εξαγορά της Credit Suisse από την UBS έναντι 3 δισ. ελβετικών φράγκων (3,3 δισ. δολάρια), βάζοντας τέλος στην 167χρονη ιστορία της Credit Suisse.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τους όρους της συμφωνίας, το deal ολοκληρώθηκε χωρίς να ερωτηθούν οι μέτοχοι των τραπεζών, καθώς η ελβετική κυβέρνηση ήθελε να κλείσει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις η εξαγορά ώστε να μην κινδινεύσει η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: Σχέδια για «μαχαίρι» σε περιορισμένο αριθμό θέσεων εργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider