«Πήραν μπρος» οι μηχανές στο Βόλο - Ξεκίνησε η παραγωγή των αναψυκτικών ΗΒΗ στο εργοστάσιο της ΕΨΑ

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πήραν μπρος» οι μηχανές στο Βόλο - Ξεκίνησε η παραγωγή των αναψυκτικών ΗΒΗ στο εργοστάσιο της ΕΨΑ
Εντός χρονοδιαγράμματος ξεκίνησε η παραγωγή των πρώτων κωδικών στο Βόλο, σηματοδοτώντας τον επαναπατρισμό τους μετά από πέντε και πλέον χρόνια.

«Πήραν μπρος» οι μηχανές στο εργοστάσιο της ΕΨΑ στο Βόλο, καθώς ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα η παραγωγή των αναψυκτικών ΗΒΗ, εξέλιξη η οποία σηματοδοτεί τον «επαναπατρισμό» τους.

Ήταν στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου όταν η PepsiCo Hellas ανακοίνωσε τη μεταφορά της παραγωγής των εμβληματικών αναψυκτικών της ΗΒΗ - και δη τη συσκευασία των κουτιών αλουμινίου - στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της ΕΨΑ στο Βόλο.

Η ΗΒΗ πορτοκάλι «εγκαινίασε» την έναρξη της παραγωγής

Η παραγωγή των πρώτων κωδικών ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη 23 Μαρτίου, τηρώντας τα χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί για έναρξη της παραγωγής μέσα στην άνοιξη.

Η έναρξη της παραγωγής έγινε με την ΗΒΗ πορτοκάλι με νέα βελτιωμένη φόρμουλα, πιο κοντά στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών, η οποία σύντομα θα φιγουράρει στα ράφια των καταστημάτων. Σταδιακά θα ακολουθήσει η παραγωγή όλων των προϊόντων του χαρτοφυλακίου της PepsiCo Hellas, που περιλαμβάνει την ΗΒΗ λεμόνι, μπλε πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό, σόδα και σόδα λεμόνι, σε νέες και ανανεωμένες συσκευασίες.

«Στην PepsiCo Hellas συνεχίζουμε την διαδρομή μιας βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης στηρίζοντας έμπρακτα την παραγωγική δυναμική της Ελλάδας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι για την έναρξη της παραγωγής αναψυκτικών ΉΒΗ (κουτί) στην Ελλάδα. Μια ενέργεια που εκτός από το οικονομικό όφελος για τη χώρα μας συμβάλλει σημαντικά και στη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος της εταιρείας, αφαιρώντας από το δρόμο εκατοντάδες φορτηγά ετησίως. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με αυξανόμενο ρυθμό την έμπρακτη στήριξη της ελληνικής οικονομίας και του περιβάλλοντος στο άμεσο μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά, με αφορμή την έναρξη της παραγωγής, ο Διευθυντής Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Στρατηγικού σχεδιασμού Κεντρικής Ευρώπης, κ. Αναστάσιος Καρακαϊδός.

Πώς προέκυψε η συνεργασία της ΕΨΑ με την PepsiCo Hellas

Όπως έχει ήδη γράψει το insider.gr, η παραγωγή των εμβληματικών αναψυκτικών της ΗΒΗ επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από πέντε και πλέον χρόνια, μέσω της συνεργασίας της PepsiCo Hellas με την ΕΨΑ.

«Η PepsiCo Hellas μας προσέγγισε. Είναι κάτι που το συζητούσαμε χρόνια. Προηγήθηκαν αρκετές ασκήσεις επί χάρτου πριν την οριστικοποίηση της συνεργασίας» δήλωνε τον Φεβρουάριο στο insider.gr ο Γενικός Διευθυντής της ΕΨΑ, Μιχάλης Τσαούτος, κάνοντας λόγο για μια ψήφο εμπιστοσύνης μιας μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας στη βολιώτικη βιομηχανία αναψυκτικών με έδρα την Αγριά Βόλου που «επιβεβαιώνει ότι η παραγωγή μας είναι υψηλών προδιαγραφών». «Πρόκειται για μια συνεργασία που ‘χωράει’ στην παραγωγικότητά μας», τόνιζε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαούτο, τα κουτάκια αλουμινίου ΗΒΗ παρασκευάζονται σε υπάρχουσα γραμμή παραγωγής της ΕΨΑ, για την οποία δρομολογήθηκε μια επένδυση της τάξης των 300-350 χιλ. ευρώ, η οποία αφορούσε στον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, ιδίως σε ζητήματα ποιοτικού ελέγχου. Στη συμφωνία με την PepsiCo Hellas, η ΕΨΑ έχει άλλωστε θέσει ένα ανώτατο όριο παραγωγής για τα αναψυκτικά ΗΒΗ, που αφορά κυρίως στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, προκειμένου να είναι δυνατή η ταυτόχρονη παραγωγή και των αναψυκτικών ΕΨΑ.

Την ίδια στιγμή, πηγές της Pepsico Hellas δήλωναν στο insider.gr πως «αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με την ΕΨΑ επειδή είναι μια ελληνική εταιρεία με παραγωγή υψηλών προδιαγραφών και σύγχρονο εξοπλισμό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Η απόφαση της PepsiCo Hellas να προχωρήσει σε επαναπατρισμό της παραγωγής των αναψυκτικών ΗΒΗ σε συνεργασία με μία ελληνική εταιρεία εντάσσεται στον ευρύτερο αναπτυξιακό της σχεδιασμό ενώ αποτελεί ταυτόχρονα υλοποίηση μιας σημαντικής της δέσμευσης. Υπενθυμίζεται ότι η PepsiCo Hellas προχώρησε στη διακοπή των παραγωγικών της δραστηριοτήτων στην Ελλάδα πριν από μια πενταετία περίπου, μεταφέροντας την παραγωγή σε χώρες της Ευρώπης. Είχε προηγηθεί σταδιακό «λουκέτο» στις τρεις μονάδες παραγωγής και διανομής μη αλκοολούχων ποτών που διέθετε σε Οινόφυτα, Κορωπί, Λουτράκι.

Η ΗΒΗ είναι ένα ιστορικό προϊόν της PepsiCo Hellas που κυκλοφορεί σχεδόν έναν αιώνα στην ελληνική αγορά και περιλαμβάνει αναψυκτικά με γεύσεις, mixers και χυμούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συγχωνεύονται Χήτος και Green Cola - Τα επόμενα βήματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider