Austriacard: «Άλμα» σχεδόν 77% στον τζίρο το 2022 - Στα 314,7 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Austriacard: «Άλμα» σχεδόν 77% στον τζίρο το 2022 - Στα 314,7 εκατ. ευρώ
«Κατά τη διάρκεια του 2022 σημειώσαμε εξαιρετικές επιδόσεις, αφού σχεδόν διπλασιάσαμε τα αποτελέσματα μας σε σχέση με το 2021, ξεπερνώντας τους στόχους μας».

Ο αυστριακός Όμιλος Austriacard ανακοίνωσε αύξηση 76,9% στον κύκλο εργασιών, ο οποίος το 2022 ανήλθε στα 314,7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

  • Ο κύκλος εργασιών το 2022 ανήλθε σε €314,7 εκ. αυξημένος κατά 76,9% σε σχέση με το 2021, με τον τομέα έξυπνων καρτών, υπηρεσιών και λύσεων πληρωμών να συνεισφέρει σημαντικά στην αύξηση λόγω ισχυρής ζήτησης σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται ο όμιλος και ειδικότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στην Τουρκία, καθώς επίσης και από τις Challenger Banks στην Δυτική Ευρώπη, όπως και από την ενσωμάτωση για πρώτη φορά των αποτελεσμάτων της θυγατρικής TAG Systems UK. Παράλληλα υπήρξε αύξηση των πωλήσεων στις λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα εκτελέστηκε ένα σημαντικό έργο παροχής εγγράφων ασφαλείας και ψηφοδελτίων για την διεξαγωγή των εκλογών στην Κένυα τον Αύγουστο του 2022.
  • Το προσαρμοσμένο EBITDA ανήλθε σε €39,4 εκ., αυξημένο κατά 80,5% λόγω της επιτυχούς αντιστάθμισης του αυξημένου κόστους παραγωγής και της βελτίωσης της λειτουργικής αποδοτικότητας, συμπεριλαμβανομένων πρωτοβουλιών μείωσης κόστους.
  • Οι χρηματοροές από λειτουργικές δραστηριότητες αυξήθηκαν κατά 211,5% και έφτασαν τα €40,9 εκ., ενώ οι ετήσιες επενδύσεις (αφαιρουμένων των εξαγορών) ανήλθαν σε €21,6 εκ., διπλάσιες από το 2021.
  • Οι πωληθείσες έξυπνες κάρτες έφτασαν τις 127,7 εκ. συγκρινόμενες με 88,8 εκ. κατά το 2021, παρουσιάζοντας αύξηση 43,8%, κατατάσσοντας τον όμιλο μεταξύ των κορυφαίων Ευρωπαϊκών παρόχων έξυπνων καρτών τύπου EMV και υπηρεσιών προσωποποίησης.
  • Από σήμερα οι μετοχές της AUSTRIACARD HOLDINGS AG διαπραγματεύονται στα χρηματιστήρια Βιέννης (VSE) και Αθηνών (ATHEX) με το σύμβολο ACAG.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της AUSTRIACARD HOLDINGS AG, ο Διευθύνων Σύμβουλος Παναγιώτης Σπυρόπουλος σημείωσε:

«Κατά τη διάρκεια του 2022 σημειώσαμε εξαιρετικές επιδόσεις, αφού σχεδόν διπλασιάσαμε τα αποτελέσματα μας σε σχέση με το 2021, ξεπερνώντας τους στόχους μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του Ομίλου στις επτά παραγωγικές εγκαταστάσεις που διαθέτουμε σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ανδόρρα, Αυστρία, Ρουμανία, Ελλάδα, στα οκτώ κέντρα προσωποποίησης καρτών σε Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Αυστρία, Πολωνία, Ρουμανία, Ελλάδα, και Τουρκία, καθώς και τις ομάδες στα γραφεία πωλήσεων που διαθέτουμε σε σημαντικό αριθμό χωρών, για την σκληρή δουλειά και την αφοσίωση τους στον Όμιλο μας. Ταυτόχρονα θέλω να ευχαριστήσω την διαρκώς αυξανόμενη διεθνή πελατειακή μας βάση για την εμπιστοσύνη τους. Προχωρούμε γοργά προς το στόχο μας να δημιουργήσουμε μία παγκόσμιου κλάσης εταιρεία μέσω οργανικής ανάπτυξης αλλά και πιθανώς με στοχευμένες εξαγορές που μπορούν να εμπλουτίσουν το χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας, καθώς και το γεωγραφικό μας αποτύπωμα. Ισχυροποιούμε περαιτέρω την ηγετική θέση που κατέχουμε στον τομέα έξυπνων καρτών, υπηρεσιών και λύσεων πληρωμών στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, την Σκανδιναβία, καθώς επίσης και στον κλάδο των Challenger Banks, ενώ ταυτόχρονα επεκτεινόμαστε σε νέες γεωγραφικές περιοχές όπως σε Ηνωμένες Πολιτείες, Μέση Ανατολή και Αφρική. Στοχεύουμε να είμαστε ο πάροχος πρώτης επιλογής για τους πελάτες μας στις ασφαλείς λύσεις διαχείρισης δεδομένων, ενώ ταυτόχρονα εμπλουτίζουμε το χαρτοφυλάκιο λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Intrum Hellas: Ολοκλήρωσε το project Tethys για την πώληση 72 ξενοδοχείων

ΔΕΗ: Αυξημένη λειτουργική κερδοφορία το 2022 -Συνεισφορά στην ενεργειακή κρίση συνολικού ύψους €1,8 δισ

Εξάρχου στο Bloοmberg: Η Attica Bank θα χρειαστεί και άλλη αύξηση κεφαλαίου και μετά θα εισαχθεί στο ΧΑ