Γερμανία και ΕΚΤ υποβαθμίζουν το θέμα της Credit Suisse - Με πτώση 9% «αντιδρά» η μετοχή της τράπεζας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία και ΕΚΤ υποβαθμίζουν το θέμα της Credit Suisse - Με πτώση 9% «αντιδρά» η μετοχή της τράπεζας
Δεν υπάρχει μετάδοση της αναταραχής από τις καταρρεύσεις της SVB και της Signature των ΗΠΑ στις ευρωπαϊκές τράπεζες, σύμφωνα με τη Φρανκφούρτη.

Τελευταία ενημέρωση: 13:25

Η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιχείρησαν την Παρασκευή να κατευνάσουν τις ανησυχίες για την πορεία της Credit Suisse, λέγοντας πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας στο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα από τις εξελίξεις στην ελβετική τράπεζα.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, οι επικεφαλής της ευρωτράπεζας ανέφεραν πως η έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών στην Credit Suisse είναι ασήμαντη, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Άτομο που συμμετείχε στη συνεδρίαση τόνισε πως δεν υπάρχει μετάδοση της αναταραχής από τις καταρρεύσεις της SVB και της Signature των ΗΠΑ στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Ακόμα, οι καταθέσεις είναι σταθερές στο σύνολο των τραπεζών που επιβλέπει η ΕΚΤ.

Στη Γερμανία, ο εκπρόσωπος του Γερμανού καγκελάριου, Όλαφ Σολτς, υποστήριξε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον τραπεζικό κλάδο. «Η τωρινή κατάσταση των τραπεζών δεν συγκρίνεται με αυτή της κρίσης του 2008» σύμφωνα με το Βερολίνο.

Bank run

Εξάλλου και σύμφωνα με στοιχεία της MorningStar, τη Δευτέρα 13 Μαρτίου -όταν και άρχισαν οι μεγάλες πιέσεις στη μετοχή της Credit Suisse που οδήγησαν τον τίτλο της τράπεζας σε ιστορικά χαμηλά- καταγράφηκαν εκροές κεφαλαίων άνω των 200 εκατ. δολαρίων από διαχειριστές funds σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή η μετοχή της τράπεζας υποχωρεί άνω του 9% στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider