Εθνική Ασφαλιστική: Εθελούσια έξοδος εντός του έτους – Τι είπε η νέα Διοίκηση στην πρώτη συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εθνική Ασφαλιστική: Εθελούσια έξοδος εντός του έτους – Τι είπε η νέα Διοίκηση στην πρώτη συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3/3/23 η πρώτη συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου της Εθνικής Ασφαλιστικής με τους εκπροσώπους της Διοίκησης της Εταιρείας, συγκεκριμένα τον νέο CEO Robert Gauci και την επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού, Ντάλια Τόμπρου.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3/3/23 η πρώτη συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου της Εθνικής Ασφαλιστικής με τους εκπροσώπους της Διοίκησης της Εταιρείας, συγκεκριμένα τον νέο CEO Robert Gauci και την επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού, Ντάλια Τόμπρου.

Ο Σύλλογος είχε αποστείλει από πριν στη Διοίκηση τη θεματολογία της συνάντησης με στόχο αυτή να είναι παραγωγική.

Τα θέματα που τέθηκαν από την πλευρά του Συλλόγου Εργαζομένων ήταν:

• Θέμα απόλυσης εργαζόμενου χωρίς τήρηση πειθαρχικής διαδικασίας.

Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης ανέφεραν ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό που έχρηζε ειδικής διαχείρισης. Δεν είναι στις προθέσεις τις Εταιρίας να παρακάμπτει από εδώ και στο εξής τις προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες.

• Πορεία Εταιρίας και αποτελέσματα 2022.

Αναφέρθηκε ότι το 2022 ενώ ξεκίνησε καλά εξελίχθηκε σε μια δύσκολη χρονιά. Το 2023 προβλέπεται ότι, θα είναι εξίσου δύσκολη χρονιά μεταβατικού χαρακτήρα. Η Εταιρία, παρά τον σκληρό ανταγωνισμό, έχει πλάνο για περαιτέρω ανάπτυξη, βασιζόμενη στη βελτίωση τεχνολογιών και σε προσθήκη εργαλείων τόσο για τα Δίκτυα όσο και για το προσωπικό.

• Θέμα πρόσληψης εργαζομένων μέσω εταιριών ενοικίασης και μέχρι να γίνει αυτό, χορήγηση αύξησης.

Η Εταιρία σκοπεύει να ολοκληρώσει το όλο εγχείρημα μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Η πρόθεση της Εταιρίας είναι να προσληφθεί μέρος (η ακριβής έκφραση ήταν «το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό») από τους εργαζόμενους των εταιριών ενοικίασης προσωπικού, με ατομικές συμβάσεις εργασίας ως Ειδικοί Σύμβουλοι και όχι υπάλληλοι, ανάλογα με τις ανάγκες. Στους υπόλοιπους η πρόθεση της Εταιρίας είναι να έχουν μια δίκαιη και τίμια αντιμετώπιση. Η Icap και η Action Line θα δώσουν τα τυπικά προσόντα και το προφίλ του κάθε εργαζόμενου (σπουδές, οικογενειακή κατάσταση, συνέπεια σε ωράρια κλπ). Η κάθε Διεύθυνση θα αναφέρει τις ανάγκες της για τις θέσεις και τα προσόντα που απαιτούνται και στο τέλος η Εταιρία θα κρίνει ποιοι θα προσληφθούν και σε ποια θέση. Για το θέμα αύξησης μισθού άμεσα και της εναρμόνισης του ωραρίου, μέχρι να ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία, η Διοίκηση δεσμεύτηκε να το εξετάσει και να μας απαντήσει.

• Θέμα πρόσληψης γραμματέων εταιρικών γραφείων πωλήσεων και μέχρι να γίνει αυτό, χορήγηση αύξησης.

Η Διοίκηση έδειξε να μην γνωρίζει το θέμα σε βάθος. Μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις από πλευράς του Συλλόγου, η Διοίκηση ενημέρωσε ότι το μοντέλο λειτουργίας που θα ακολουθήσει για το δίκτυο Agency βρίσκεται ακόμη υπό διαμόρφωση και εκεί εντάσσεται και αυτό το ζήτημα. Καθώς η Εταιρία θέλει να βλέπει τους συνεργάτες Agency ως επιχειρηματίες, εξετάζουν ένα μοντέλο που θα βασίζεται μόνο στην προμηθειακή αμοιβή (commission based) και αυτό θα μπορούσε να είναι η μελλοντική μετεξέλιξη του δικτύου. Ο Σύλλογος έθεσε παράλληλα, το θέμα της αύξησης των μισθών και του βοηθήματος των 500 ευρώ.

• Πρόθεση από πλευράς Εταιρείας για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και Εσωτερικού Κανονισμού Εργασίας

Η πρόθεση της Εταιρείας είναι να προχωρήσει σε υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και Εσωτερικού Κανονισμού Εργασίας, μετά από διαπραγματεύσεις.

• Πορεία και αρμοδιότητες Υποκαταστημάτων.

Καθώς το μοντέλο που θα ακολουθήσει η Εταιρία δεν έχει ακόμη αποκρυσταλλωθεί, θα εξεταστούν μελλοντικά τα όποια σχέδια για την ύπαρξη, την ανάπτυξη, τον ρόλο και τις αρμοδιότητες των Υποκαταστημάτων. Τα πάντα είναι μέχρι τότε ανοιχτά, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε για την επόμενη ημέρα της Εταιρείας, μπορεί τα Καταστήματα να μην υπάρχουν ή μπορεί και να υπάρχουν πολύ περισσότερα από όσα υπάρχουν σήμερα.

• Αν προτίθεται η Εταιρεία να κάνει εθελουσία το 2023

Η Διοίκηση ανέφερε ότι θα γίνει εθελουσία εντός του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νομοσχέδιο - σκούπα ΥΠΟΙΚ: Τέλος το πρόστιμο για εκπρόθεσμες δηλώσεις – Από 1η Απριλίου τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Ανεβάζει ταχύτητα στον τομέα των ψηφιακών τεχνολογιών και του διαστήματος η Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider