Η γερμανική BASF απολύει 2.600 υπαλλήλους για την εξοικονόμηση κόστους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η γερμανική BASF απολύει 2.600 υπαλλήλους για την εξοικονόμηση κόστους
«Οι υψηλότερες τιμές ενέργειες θέτουν τώρα επιπλέον βαρίδια στην κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης» αναφέρει η εταιρεία χημικών.

Σε 2.600 απολύσεις θα προχωρήσει η γερμανική BASF, με τον κολοσσό στον κλάδο των χημικών προϊόντων να προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήματα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία θα βάλει λουκέτο σε ένα αριθμό εργοστάσιο της, περικόπτοντας 700 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο της στο Ludwigshafen της Γερμανίας. Παράλληλα, η BASF τερματίζει πρόωρα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών που είχε εξαγγείλει επικαλούμενη την επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομίας.

Όπως αναφέρει το επικεφαλής της BASF, Μάρτιν Μπρούντερμιούλερ, σε δήλωση του. «η ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης επηρεάζεται αρνητικά από τους υπερβολικούς ελέγχους, της αργές γραφειοκρατικές διαδικασίες και την αύξηση του κόστους παραγωγής. Οι υψηλότερες τιμές ενέργειες θέτουν τώρα επιπλέον βαρίδια στην κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης».

Η BASF ανέφερε πως για το 2022 οι λογαριασμού ρεύματος έφτασαν τα 2,2 δισ. ευρώ, εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που προκάλεσε ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, παρ' ότι η κατανάλωση μειώθηκε 35% σε ετήσιο επίπεδο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η BASF απασχολεί περίπου 466.500 υπαλλήλους, με τις απολύσεις να αφορούν το 2% του προσωπικού της.

Το δ' τρίμηνο

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως κατέγραψε ζημίες 4,88 δισ. ευρώ για το δ' τρίμηνο του 2022 έναντι ζημιών 898 εκατ. ευρώ το δ' τρίμηνο του 2021.

Τα έσοδα πωλήσεων διαμορφώθηκαν σε 19,32 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 2,3% σε ετήσιο επίπεδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider