Rolls-Royce: Οι επιδόσεις του 2022 και οι προοπτικές για το 2023 «απογειώνουν» τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Rolls-Royce: Οι επιδόσεις του 2022 και οι προοπτικές για το 2023 «απογειώνουν» τη μετοχή
Αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες ανακοίνωσε για το 2022 η βρετανική κατασκευάστρια μηχανών αεροσκαφών Rolls-Royce, πυροδοτώντας «άλμα» 19% για τη μετοχή της.  

Αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες ανακοίνωσε για το 2022 η βρετανική κατασκευάστρια μηχανών αεροσκαφών Rolls-Royce, πυροδοτώντας «άλμα» 19% για τη μετοχή της.

Μάλιστα, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Tufan Erginbilgic, ο οποίος μετά μόλις δύο μήνες στη θέση του CEO, προέβλεψε μεγαλύτερη αύξηση των κερδών το 2023, τονίζοντας ότι η εταιρεία είναι σε θέση να κάνει «πολύ περισσότερα» αφού το προηγούμενο έτος ξεπέρασε τις προσδοκίες. Όπως σημείωσε, πάντως, απαιτούνται σημαντικές βελτιώσεις για να διασφαλιστεί το μέλλον της Rolls-Royce, ενός από τα πιο διάσημα βιομηχανικά ονόματα της Βρετανίας που κατασκευάζει κινητήρες για αεροσκάφη Airbus A350 και Boeing 787.

Η Rolls-Royce ανακοίνωσε συγκεκριμένα αύξηση 57% στα υποκείμενα λειτουργικά κέρδη. Η εταιρεία κατέγραψε λειτουργικά κέρδη 652 εκατ. λιρών (786,4 εκατ. δολ.) το 2022, ξεπερνώντας την πρόβλεψη των αναλυτών για 478 εκατ. λίρες.

Τα ισχυρά αποτελέσματα και οι θετικές προοπτικές «απογείωσαν» τη μετοχή της εταιρείας, η οποία και «σκαρφάλωσε» στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eni: Κέρδη - ρεκόρ το 2022 για τον ιταλικό ενεργειακό «κολοσσό»

Βρετανία: Τα υψηλότερα κόστη επηρέασαν αρνητικά τα κέρδη της BAE Systems

Deutsche Telekom: Η αύξηση στην κερδοφορία δ' τριμήνου φέρνει αισιόδοξες προβλέψεις για το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider