Η αναζήτηση για χαμηλότερες τιμές ενίσχυσε την Walmart - Κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών το guidance

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η αναζήτηση για χαμηλότερες τιμές ενίσχυσε την Walmart - Κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών το guidance
Για το σύνολο του οικονομικού έτους, η διοίκηση της εταιρείας αναμένει κέρδη από 5,90 έως 6,05 δολάρια ανά μετοχή έναντι εκτίμησης των αναλυτών για κέρδη 6,50 δολάρια ανά μετοχή.

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα της Walmart για το οικονομικό τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου, καθώς η αναζήτηση των Αμερικανών καταναλωτών για χαμηλότερες τιμές ενίσχυσε την αλυσίδα λιανικού εμπορίου ενώ παράλληλα οι εκτιμήσεις για το σύνολο του οικονομικού έτους κινήθηκαν πιο κάτω από τις προβλέψεις της Wall Street.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 164,05 δισ. δολάρια, αυξημένα 7,3% σε ετήσιο επίπεδο και έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv για έσοδα 159,72 δισ. δολαρίων.

Τα διαμοιραζόμενα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 6,28 δισ. δολάρια, αυξημένα 76,2% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 1,71 δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 1,51 δολάρια ανά μετοχή.

Για το σύνολο του οικονομικού έτους, η διοίκηση της εταιρείας αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη από 5,90 έως 6,05 δολάρια ανά μετοχή έναντι εκτίμησης των αναλυτών για κέρδη 6,50 δολάρια ανά μετοχή.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Walmart υποχωρεί άνω του 1% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BHP: «Βουτιά» στα κέρδη α' εξαμήνου, αλλά και αισιοδοξία με το βλέμμα στην Κίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider