Παραιτείται ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραιτείται ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας
Η παράδοση λέει πως τη διεύθυνση της Παγκόσμιας Τράπεζας να αναλαμβάνει Αμερικανός, και αυτή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενός Ευρωπαίος.

Την παραίτησή του έως την 30ή Ιουνίου από τη θέση του ως επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του διεθνούς χρηματοπιστωτικού ιδρύματος στην Ουάσινγκτον, Ντέιβιντ Μάλπας.

Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η τράπεζα, δεν διευκρινίζει τον λόγο της αποχώρησης του Μάλπας, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση αυτή από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και αποχωρεί πριν από το τέλος της πενταετούς θητείας του.

Ο 66χρονος που υπήρξε 13ος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενημέρωσε το συμβούλιο των διευθυντών για την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη θέση του, την οποία κατείχε επί τέσσερα και πλέον χρόνια, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Η Παγκόσμια Τράπεζα «είναι θεμελιωδώς σταθερή, οικονομικά βιώσιμη και σε καλή θέση για να αυξήσει τον αναπτυξιακό της αντίκτυπο απέναντι στις επείγουσες παγκόσμιες κρίσεις», δήλωσε ο Μάλπας, σύμφωνα με το Reuters, θεωρώντας ότι είναι «μια ευκαιρία για μια ήπια μετάβαση της διεύθυνσης». «Καθώς αντιμετωπίζω νέες προκλήσεις, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό μας και τα διοικητικά μας συμβούλια» πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η Παγκόσμια Τράπεζα επισημαίνει πως ο Μάλπας, στα τέσσερα χρόνια της θητείας του, «επικεντρώθηκε στην εξεύρεση ισχυρότερων πολιτικών για την αύξηση της οικονομικής ανάπτυξης, τη μείωση της φτώχειας, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και τη μείωση του βάρους του δημόσιου χρέους».

Η παράδοση λέει πως τη διεύθυνση της Παγκόσμιας Τράπεζας να αναλαμβάνει Αμερικανός, και αυτή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενός Ευρωπαίος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deloitte: Οι ιταλικές τράπεζες θα κλείσουν το 27% των καταστημάτων τους σε 7 χρόνια

Ρωσία: Κάμψη του πληθωρισμού, με την κεντρική τράπεζα έτοιμη για αυξήσεις των επιτοκίων

Alpha Bank: Η πρώτη ελληνική τράπεζα που πιστοποιείται κατά ISO 22316 για την οργανωσιακή της ανθεκτικότητα

gazzetta
gazzetta reader insider insider