Lyft: Καταβαράθρωση 30% για τη μετοχή της – Απογοήτευσαν οι προβλέψεις για το α’ τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lyft: Καταβαράθρωση 30% για τη μετοχή της – Απογοήτευσαν οι προβλέψεις για το α’ τρίμηνο
«Οι εκτιμήσεις του α’ τριμήνου είναι αποτέλεσμα της εποχικότητας και των χαμηλότερων τιμών» δήλωσε η διοίκηση, σε ανακοίνωσή της.

H μετοχή της Lyft βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση έως και 30% την Παρασκευή, καθώς οι αδύναμες επιδόσεις του τελευταίου τριμήνου του 2022 και το outlοok για τη φετινή χρονιά, απογοήτευσε τους επενδυτές.

Ειδικότερα, η εταιρεία υπηρεσιών μεταφοράς αναμένει έσοδα περίπου 975 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2023, ενώ οι αναλυτές έκαναν λόγο για 1,09 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το StreetAccount. Για τα προσαρμοσμένα EBITDA προβλέπει πως θα διαμορφωθούν μεταξύ των 5 και των 15 εκατ. δολαρίων.

Για το δ' τρίμηνο του 2022, η Lyft ανακοίνωσε προσαρμοσμένα EBITDA 126,7 εκατ. δολαρίων ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 91,01 εκατ. δολάρια. Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 1,18 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 21% σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 1,16 δισ. δολαρίων. Η μετοχή της Lyft στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street διολίσθησε 3,16%.

Ο CFO της Lyft τα «έριξε» στην «εποχικότητα και τις χαμηλότερες τιμές» για να εξηγήσει τo outlook. Στον αντίποδα, η ανταγωνίστριά της, Uber, αναμένει επιστροφή στην κερδοφορία για το 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Uber: Αύξηση εσόδων 49% στο δ' τρίμηνο - «Βλέπει» επιστροφή στα κέρδη το 2023

Rivian: Έπεσε στο 1% το ποσοστό της Ford, με ανησυχίες για τη παραγωγή της ηλεκτροκίνησης

BofA: Το «μοιρασμένο» χαρτοφυλάκιο μετοχών/ομολόγων βρίσκεται σε υψηλά 32 ετών

gazzetta
gazzetta reader insider insider