Tesla: Αύξηση 18% στις πωλήσεις αυτοκίνητων που κατασκευάστηκαν στην Κίνα τον Ιανουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Αύξηση 18% στις πωλήσεις αυτοκίνητων που κατασκευάστηκαν στην Κίνα τον Ιανουάριο
Η εταιρεία του Έλον Μασκ ήταν δεύτερη στην αποστολή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων που παρασκευάστηκαν στην Κίνα για τον Ιανουάριο, με πρώτη την BYD.

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν για τον Ιανουάριο οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla που κατασκευάστηκαν στην Κίνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης επιβατηγών οχημάτων της ασιατικής χώρας (CPCA).

Οι πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων της εταιρείας του Έλον Μασκ ανήλθαν σε 66.501 για τον πρώτο μήνα του έτους, αυξημένες κατά 18% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2022 και 10% σε σχέση με τον Ιανουάριο του προηγούμενου έτους.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, η αύξηση των πωλήσεων έρχεται αφότου τον Δεκέμβριο η παραγωγή στο mega εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη μειώθηκε κατά 1/3 σε σχέση με τον Νοέμβριο, λόγω των αργιών που παραχώρησε η εταιρεία στους εργαζόμενους για τον εορτασμό του κινεζικού Σεληνιακού Έτους

Σύμφωνα με την CPCA, η Tesla ήταν δεύτερη στην αποστολή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων που παρασκευάστηκαν στην Κίνα για τον Ιανουάριο, με πρώτη την BYD.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θετική αντίδραση των ευρωαγορών στις δηλώσεις Πάουελ - Μεγάλες απώλειες για την Maersk

Απολύσεων συνέχεια στην Τεχνολογία - Το eBay «κόβει» 500 θέσεις εργασίας

Societe Generale: Καθαρά κέρδη 1,16 δισ. ευρώ το δ' τρίμηνο - Ξεπέρασε τις προσδοκίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider