McDonald’s: Κοντά στα 2 δισ. δολάρια τα κέρδη - Ο πληθωρισμός έστρεψε τον κόσμο στα ταχυφαγεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
McDonald’s: Κοντά στα 2 δισ. δολάρια τα κέρδη - Ο πληθωρισμός έστρεψε τον κόσμο στα ταχυφαγεία
Πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο που καταγράφεται αυτή η τάση, με την διοίκηση της εταιρείας να αναμένει πως θα συνεχιστεί εντός του 2023.

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών ανήλθαν τα κέρδη της McDonald’s για το δ΄ τρίμηνο του 2022, με την αμερικανική εταιρεία να ωφελείται από τον υψηλό πληθωρισμό που «έδιωξε» τους καταναλωτές από τα εστιατόρια και τους οδήγησε στα μενού των ταχυφαγείων της.

Πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο που καταγράφεται αυτή η τάση, με την διοίκηση της εταιρείας να αναμένει πως θα συνεχιστεί εντός του 2023, μετέδωσε το CNBC.

Κέρδη και έσοδα

Τα συνολικά έσοδα της McDonald’s διαμορφώθηκαν σε 5,93 δισ. δολάρια, οριακά μειωμένα κατά 1% σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Refinitiv ανέμεναν έσοδα 5,68 δισ. δολαρίων. Οι συγκρίσιμες πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 12,6%, με ώθηση από τις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Τα κέρδη της McDonald’s έφτασαν τα 1,9 δισ. δολάρια ή 2,59 δολάρια ανά μετοχή έναντι κερδών 1,64 δισ. δολαρίων ή 2,18 δολαρίων ανά μετοχή στο δ' τρίμηνο του 2021. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 2,45 δολάρια ανά μετοχή.

Στις αγορές εκτός των ΗΠΑ, η McDonald’s ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων 16,5%, με τη μεγαλύτερη άνοδο σε Ιαπωνία και Βραζιλία. Αντίθετα, οι πωλήσεις στην Κίνα εμφάνισαν πτώση, εν μέσω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό στην ασιατική χώρα.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της McDonald’s υποχωρεί 1% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Exxon Mobil: Σημαντικά πιο κάτω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα του δ' τριμήνου

Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη και τα έσοδα της General Motors για το δ' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider