Κίνδυνος «λουκέτου» για το 36% των βρετανικών επιχειρήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνδυνος «λουκέτου» για το 36% των βρετανικών επιχειρήσεων
Η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί τον Απρίλιο, όταν η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να αποσύρει τα μέτρα της ενεργειακής της στήριξης.

Ο αριθμός των βρετανικών επιχειρήσεων που κινδυνεύουν να φαλιρίσουν αυξήθηκε ακόμη περισσότερο από 33% που είχε καταγραφεί στα τέλη του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας Begbies Traynor, το 36% των εταιριών στο Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει «κρίσιμη οικονομική δυσπραγία» το τελευταίο τρίμηνο του 2022, σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι επιχειρήσεις στη Βρετανία αντιμετωπίζουν ένα τοξικό «κοκτέιλ» επίμονου πληθωρισμού και αυξανόμενων επιτοκίων, ενώ η οικονομία βρίσκεται ήδη σε ύφεση και οι προοπτικές παραμένουν ζοφερές.

«Οι απεργίες απλώς επιβαρύνουν την πίεση. Οι άλλοι εργαζόμενοι πασχίζουν να φτάσουν στη δουλειά και καταναλωτές ταλαιπωρούνται» υπογραμμίζει η Τζούλι Πάλμερ, συνεργάτιδα της Begbies Traynor.

«Όλο και περισσότερες εταιρείες αρχίζουν να αισθάνονται το βάρος των χρεών τους, με τους ιθύνοντες να αναρωτιούνται αν μπορούν να συνεχίσουν» πρόσθεσε σύμφωνα με το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι έμαθε η Barclays από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός - 4 highlights

Amazon: Η πρώτη, «ιστορική» απεργία των εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Εντυπωσιακή φωτογραφία της Γης όπως φαίνεται από τη Σελήνη, έστειλε το νοτιοκορεατικό σκάφος Danuri

gazzetta
gazzetta reader insider insider