Μπιλ Γκέιτς: Το Twitter του Μασκ χειροτερεύει την ψηφιακή πόλωση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπιλ Γκέιτς: Το Twitter του Μασκ χειροτερεύει την ψηφιακή πόλωση
Σημειώνεται πως η τεταμένη περίοδος για το Twitter ξεκίνησε από όταν ο Έλον Μασκ αγόρασε την πλατφόρμα έναντι 44 δισ. δολαρίων τον Οκτώβριο.

Ο Μπιλ Γκέιτς άσκησε κριτική στον νέο ιδιοκτήτη της Twitter, Έλον Μασκ, τονίζοντας πως έλλειψη στρατηγικής του CEO της Tesla ενισχύει και χειροτερεύει την ψηφιακή πόλωση.

«Νομίζω ότι, σίγουρα, η κατάσταση στο Twitter, αναστατώνει τα πράγματα. Αντί να υπάρχει ένα σύνολο αντικειμενικών μέτρων που να λαμβάνονται από μία συντονισμένη ομάδα, εν τέλει βλέπουμε έναν αυτοσχεδιασμό», επεσήμανε ο συνιδρυτής της Microsoft μιλώντας στους FT.

Ο Γκέιτς, ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, θεωρεί πως οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης «πρέπει να επικεντρωθούν στα πράγματα που υποκινούν ταραχές ή οδηγούν σε τεράστιες παρανοήσεις, όπως τα εμβόλια, οι μάσκες κ.α.».

«Είναι αποθαρρυντικό ακόμη και για ένα άτομο που διαθέτει τον καλύτερο τεχνολογικό εξοπλισμό στον κόσμο, τεράστιο budget και κριτική σκέψη να βλέπει πως υπάρχουν σκεπτικιστικές έρευνες και θεωρίες συνωμοσίας που να κατηγορούν τους ανθρώπους πως φτιάχνουν εμβόλια απλώς για να πλουτίσουν», πρόσθεσε.

Παράλληλα, εκτίμησε πως η πολωμένη πολιτική των ΗΠΑ είναι ένας από τους παράγοντες που αντιστρέφουν την πρόοδο στις παγκόσμιες προκλήσεις για την υγεία. «Ο βαθμός στον οποίο η υγεία παραμένει παγκοσμίως εκτός της ατζέντας είναι μια μεγάλη ανησυχία για εμένα», συμπλήρωσε.

Ο Μπιλ Γκέιτς επισήμανε πως οι χώρες πρέπει να προετοιμαστούν περισσότερο για την επόμενη πανδημία, ενώ παραδέχτηκε πως είναι απογοητευμένος από την έλλειψη προσοχής που λαμβάνει η ανάγκη για περισσότερες διαγνωστικές εξετάσεις παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

CNBC: Σε αναζήτηση νέου CEO για την Twitter βρίσκεται ο Έλον Μασκ

Μασκ: Αφού τον «απέλυσαν» οι χρήστες του Twitter, αλλάζει τους κανόνες των poll - Μόνο για συνδρομητές του Blue

Viva: Από τα πιο επιτυχημένα το πλάνο διάθεσης Δικαιωμάτων Προαίρεσης στη συμφωνία με την JP Morgan

gazzetta
gazzetta reader insider insider