Ηλεκτροκίνηση: «Άνοιγμα» ζημιών για την κινεζική Li Auto, παρά τις αυξημένες τιμές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηλεκτροκίνηση: «Άνοιγμα» ζημιών για την κινεζική Li Auto, παρά τις αυξημένες τιμές
Αύξηση των λειτουργικών εξόδων κατά 73% σε ετήσιο επίπεδο, με τις δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη να φτάνουν τα 1,80 δισ. γουάν.

Διεύρυνση ζημιών κατέγραψε η κινεζική εταιρεία ηλεκτροκίνησης Li Auto για το γ' τρίμηνο του οικονομικού έτους που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι ζημίες ανήλθαν σε 1,65 δισ. γουάν (237,55 εκατ. δολάρια) έναντι 21,5 εκατ. γουάν που είχε καταγράψει το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021.

Τα έσοδα της εταιρείας έφτασαν τα 9,34 δισ. γουάν, καθώς οι πωλήσεις οχημάτων ενισχύθηκαν κατά 23% σε ετήσιο επίπεδο και με την εταιρεία να επωφελείται από τις υψηλότερες τιμές πώλησης προς τους καταναλωτές.

Ωστόσο, η Li κατέγραψε αύξηση των λειτουργικών εξόδων κατά 73% σε ετήσιο επίπεδο, με τις δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη να φτάνουν τα 1,80 δισ. γουάν, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021.

Για τη χρήση του δ' τριμήνου, η Li αναμένει αύξηση εσόδων μεταξύ του 55% και του 66% σε ετήσιο επίπεδο, ενώ προβλέπει αύξηση των παραδόσεων οχημάτων κατά 28% με 36% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H Tesla μειώνει την παραγωγή οχημάτων στο mega εργοστάσιο της Σαγκάης για τον Δεκέμβριο

Banco Santander: Πρόστιμο 107,7 εκατ. στερλινών για αναποτελεσματικούς ελέγχους για «μαύρο χρήμα»

TotalEnergies: Αποσύρει τα στελέχη της από τη ρωσική Novatek - Πρόβλεψη για ζημιές 3,7 δισ. δολαρίων 

gazzetta
gazzetta reader insider insider