Προειδοποίηση BofA για «βουτιά» του S&P 500 στις 3.000 μονάδες - «Δύο ημίχρονα το 2023»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προειδοποίηση BofA για «βουτιά» του S&P 500 στις 3.000 μονάδες - «Δύο ημίχρονα το 2023»
Απαισιόδοξη πρόβλεψη της BofA σχετικά με τον S&P 500 το πρώτο μισό του 2023 με ισχυρό rebound στη συνέχεια. Τι αναφέρουν οι αναλυτές.

Η Bank of America (BofA) προειδοποίησε ότι ο S&P 500 θα μπορούσε να πέσει στις 3.000 μονάδες το πρώτο εξάμηνο του 2023 (από σχεδόν 4.000 στο σημερινό άνοιγμα της Wall Street) πριν σημειώσει ράλι.

«Το επερχόμενο έτος 2023 είναι πιθανό να είναι ένα έτος με δύο ημίχρονα όσον αφορά την αγορά μετοχών», σύμφωνα με αναλυτές στρατηγικής της Bank of America, που προειδοποιούν τους επενδυτές ότι «έρχεται ένα bear market» το πρώτο μισό της νέας χρονιάς, που θα εντείνει τη νευρικότητα σχετικά με τις προοπτικές.

Ως αποτέλεσμα, αναμένουν να δουν τον S&P 500 να πέφτει έως και τις 3.000 μονάδες στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους λόγω των κινδύνων ύφεσης, συρρίκνωσης των κερδών και του υψηλού πληθωρισμού.

Ένα selloff παράλληλα, θα πρέπει να θεωρηθεί ως ευκαιρία αγοράς καθώς ο S&P 500 αναμένεται στη συνέχεια να ενισχυθεί απότομα εξαιτίας της αβεβαιότητας, της αστάθειας των επιτοκίων και των αναθεωρημένων κερδών στο δεύτερο μισό του έτους.

«Σε μια πρόσφατη έρευνα πελατών μας, μόνο το 15% των ερωτηθέντων ήταν αισιόδοξοι για τις μετοχές το επόμενο έτος, ενώ πάνω από το 60% περιμένει ένα ξεπούλημα το πρώτο εξάμηνο, ακολουθούμενο από ένα ράλι 2 ωρών», έγραψαν οι στρατηγοί σε ένα σημείωμα την Τρίτη.

Οι αναλυτές στρατηγικής ταυτόχρονα έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου προς τους επενδυτές να αποφύγουν «να επενδύσουν σε λάθος μετοχές», με το να μην «αγγίξουν» μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης και να παραμείνουν ενεργοί το 2023.

«Περιμένουμε άλλο ένα ασταθές έτος και συνιστούμε μετοχές χαμηλού κινδύνου. Αλλά οι σημερινές μετοχές αυτής της κατηγορίας φαίνονται διαφορετικές από ό,τι πριν από μερικά χρόνια. Αναμένουμε ότι τα μερίσματα θα αντιπροσωπεύουν πολύ μεγαλύτερο κομμάτι των συνολικών αποδόσεων στο μέλλον ενώ θα υπάρξει ένας ισχυρός κύκλος κεφαλαίων τα επόμενα έτη» κατέληξαν οι υπεύθυνοι στρατηγικής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στασιμοπληθωρισμός: Ο βασικός κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία το 2023

«Καμπανάκι» Morgan Stanley για «βουτιά» 24% του S&P 500

Τριπλάσιες χρεοκοπίες για εταιρικά ομόλογα σε ΕΕ - ΗΠΑ το 2023 «βλέπει» η S&P

gazzetta
gazzetta reader insider insider