Η Σαουδική Αραβία εξετάζει την απόκτηση μεριδίου 500 εκατ. δολ. στην Credit Suisse

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Σαουδική Αραβία εξετάζει την απόκτηση μεριδίου 500 εκατ. δολ. στην Credit Suisse
Με άνοδο 7,5% αντέδρασε η μετοχή της Credit Suisse στην προοπτική ότι ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν να αποκτήσει μερίδιο στην προγραμματισμένη απόσχιση της επενδυτικής τράπεζας του ελβετικού οίκου.

Με άνοδο 7,5% αντέδρασε η μετοχή της Credit Suisse στην προοπτική ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν να αποκτήσει μερίδιο στην προγραμματισμένη απόσχιση της επενδυτικής τράπεζας του ελβετικού οίκου.

Ο Μπιν Σαλμάν ενδέχεται να επενδύσει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια στο όχημα, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές με γνώση της υπόθεσης. Στους πιθανούς επενδυτές συγκαταλέγεται η Atlas Merchant Capital του πρώην CEO της Barclays, Bob Diamond πρόσθεσαν οι πηγές, ζητώντας να μην κατονομαστούν καθώς οι συζητήσεις είναι ιδιωτικές.

Δεν είναι σαφές εάν η επένδυσή θα γίνει από τον ίδιο τον διάδοχο ή μέσω άλλων επενδυτικών οχημάτων του Βασιλείου.

Η επένδυση της Σαουδικής Αραβίας στην Credit Suisse

H Εθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας, το 37% της οποίας ανήκει στο κρατικό fund διαχείρισης πλούτου, είναι ήδη επενδυτής στην εν εξελίξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 4 δισ. δολαρίων, της Credit Suisse.

Μια περαιτέρω επένδυση από την πετρελαιοπαραγωγό χώρα θα τόνωνε την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες αναδιάρθρωσης της τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider