Apple: Ετοιμάζεται να «σκοράρει» με την εξαγορά της Manchester United;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Ετοιμάζεται να «σκοράρει» με την εξαγορά της Manchester United;
Ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, ενδιαφέρεται να πληρώσει 5,8 δισ. λίρες για τον φημισμένο ποδοσφαιρικό σύλλογο της Premier League.

Στροφή στο ποδόσφαιρο φέρεται να ετοιμάζει η Apple, στοχεύοντας στην εξαγορά της Manchester United, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Star.

Η βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα, χωρίς να επικαλείται καμία πηγή, ανέφερε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, ενδιαφέρεται να πληρώσει 5,8 δισ. λίρες για τον φημισμένο ποδοσφαιρικό σύλλογο της Premier League.

«Ο CEO Τιμ Κουκ είναι πρόθυμος να διερευνήσει τις ευκαιρίες που θα μπορούσε να προσφέρει ο ιδιοκτήτης της United – και να ευθυγραμμίσει τις συνομιλίες με τις τράπεζες που έχουν οριστεί να επιβλέψουν την πώληση, μεταξύ των οποίων και το The Raine Group», έγραψε η Daily Star την Πέμπτη.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η αγορά από την Apple θα μετέτρεπε τη Man Utd στον πλουσιότερο σύλλογο στον κόσμο.

Ωστόσο, δεδομένου ότι ορισμένοι άλλοι σύλλογοι, όπως η Νιούκαστλ, που ανήκει στη Σαουδική Αραβία, έχουν από πίσω τους πόρους πλούσιων χωρών που δεν χρειάζεται να εφαρμόζουν εμπορική λογική στις συμμετοχές τους, αυτός ο ισχυρισμός είναι εσφαλμένος.

Η Manchester United μπήκε στο παιχνίδι αφού οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες, Γκλέιζερς, αυτή την εβδομάδα δήλωσαν ότι εξετάζουν επιλογές για την επιχείρηση, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Οι Γκλέιζερς, οι οποίοι επίσης κατέχουν τους Tampa Bay Buccaneers, δεν ήταν και πολύ δημοφιλείς στους οπαδούς της Man Utd και εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν διαδηλώσεις για να πουλήσουν.

Σε μια ανοιχτή επιστολή που εστάλη στους Γκλέιζερς προτού η Daily Star δημοσιεύσει την ιστορία της, η Manchester United Supporters Trust έγραψε: «Τα τελευταία 17 χρόνια χαρακτηρίστηκαν από χρέος και παρακμή – εντός και εκτός γηπέδου. Η συντριπτική πλειονότητα των οπαδών της Γιουνάιτεντ θα συμφωνήσει με το συμπέρασμα στο οποίο φαίνεται ότι καταλήξατε - είναι ώρα για αλλαγή.

«Έχετε βγάλει τεράστια ποσά από τη Manchester United. Εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες, χωρίς ούτε μια δεκάρα επένδυση. Όποιον εμπορικό στόχο κι αν είχατε το 2005, υποπτευόμαστε ότι τον πετύχατε».

Οι εικασίες συσσωρεύονται ότι ο πρώην αστέρας της Man Utd, Ντέιβιντ Μπέκαμ, μπορεί να «στήσει» μια κοινοπραξία αγοραστών για τον σύλλογο. Οι πιθανοί πλειοδότες περιλαμβάνουν και τον οπαδό της ομάδας, Sir Τζιμ Ράτκλιφ, Βρετανό δισεκατομμυριούχο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Manchester United: Εκτόξευση 17% για τη μετοχή μετά το tweet Μασκ για την «αγορά» της

Έλον Μασκ: Αστείο το ότι εξαγοράζει τη Manchester United

Κουκ (Apple): Συνεχίζουμε να προσλαμβάνουμε αλλά πολύ συγκεκριμένα άτομα

gazzetta
gazzetta reader insider insider