Άβαξ: Ολοκλήρωσε την αποεπένδυση από τη Γέφυρα του Ρίου - Στα 60 εκατ. ευρώ το τίμημα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άβαξ: Ολοκλήρωσε την αποεπένδυση από τη Γέφυρα του Ρίου - Στα 60 εκατ. ευρώ το τίμημα
Την αποεπένδυσή της από τη Γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου ολοκλήρωσε η ΑΒΑΞ, έναντι συνολικού τιμήματος περίπου 60 εκατ. ευρώ.

Την αποεπένδυσή της από τη Γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου ολοκλήρωσε η ΑΒΑΞ, έναντι συνολικού τιμήματος περίπου 60 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, η συναλλαγή, που είχε ανακοινωθεί στα μέσα Νοεμβρίου, περιλαμβάνει τη μεταβίβαση ποσοστού 20,53% στην ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ και 21,55% στην ΓΕΦΥΡΑ Λειτουργία ΑΕ προς τους υπόλοιπους μετόχους των εν λόγω εταιρειών, Vinci Concessions και Ακτωρ Παραχωρήσεις, κατ’ αναλογία της συμμετοχής τους στις εν λόγω εταιρείες.

Στην ανακοίνωσή της η Άβαξ σημειώνει ότι η ολοκλήρωση της συναλλαγής είναι σύμφωνη «με την στρατηγική απο-επένδυσης από συγκεκριμένες ώριμες συμμετοχές του Ομίλου με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων».

Επισημαίνεται ότι εντός του 2022 η εταιρεία έχει ήδη εισπράξει μέρισμα της τάξης των €4,2 εκατομμυρίων συνολικά από τις δύο μεταβιβασθείσες συμμετοχές.

Αυξήθηκαν τα ποσοστά της «Άκτωρ Παραχωρήσεις»

Η Ελλάκτωρ σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου & Συμβουλίου και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς και σε συνέχεια της από 15.11.2022 ανακοίνωσης της Εταιρείας, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι υπεγράφη μεταξύ της θυγατρικής της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ και της ΑΒΑΞ Α.Ε., συμφωνία για την αγορά μετοχών των εταιρειών ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε..

Οι μετοχές αντιστοιχούν σε ποσοστά 5,69% και 6,35% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου των ανωτέρω εταιρειών αντιστοίχως.

Η συγκεκριμένη συναλλαγή ολοκληρώθηκε σήμερα με συνολικό αντάλλαγμα ύψους €16,6 εκατ.

Η συμμετοχή της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ στην ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. ανέρχεται πλέον σε 27,71% και 29,48% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στην τελική ευθεία το mega deal Βαρδινογιάννη – ΕΛΛΑΚΤΩΡ στις ΑΠΕ αξίας 1 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider