ΣΔΙΤ: Έξι συμμετοχές στον διαγωνισμό για τις 5 Αστυνομικές Διευθύνσεις ύψους 56,8 εκατ. ευρώ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΔΙΤ: Έξι συμμετοχές στον διαγωνισμό για τις 5 Αστυνομικές Διευθύνσεις ύψους 56,8 εκατ. ευρώ
ΑΒΑΞ, ΑΚΤΩΡ, INTRAKAT, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ – ΑΤΕΣΕ, ΕΚΤΕΡ – ΕΡΕΤΒΟ και ΤΕΚΑΛ φέρονται να κατέθεσαν φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό για την κατασκευή αστυνομικών κτηρίων σε Πάτρα, Καρδίτσα, Βέροια, Λευκάδα, Αλεξανδρούπολη.

Με τη συμμετοχή 6 αρχικώς ενδιαφερόμενων προχωρά ο διαγωνισμός για την ανάθεση της Σύμβασης Σύμπραξης του έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση και Τεχνική Διαχείριση κτιρίων Στέγασης Υπηρεσιών πέντε Αστυνομικών Διευθύνσεων στην Επικράτεια μέσω ΣΔΙΤ», ενδεικτικού ύψους 56,8 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ, με ΦΠΑ σχεδόν 70 εκατ. ευρώ).

Όπως έχει αναφέρει το insider.gr, για προχτές Δευτέρα 21 Νοεμβρίου είχε προγραμματιστεί η διαδικασία υποβολής φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην οποία φέρονται να συμμετείχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, 6 σχήματα και ειδικότερα οι ΑΒΑΞ, ΑΚΤΩΡ, INTRAKAT, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ – ΑΤΕΣΕ, ΕΚΤΕΡ – ΕΡΕΤΒΟ και ΤΕΚΑΛ. Πρόκειται για την α’ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας που έχει μπροστά της τον έλεγχο των φακέλων, τον ανταγωνιστικό διάλογο και στο τέλος της υποβολή των οικονομικών προσφορών, όπως και στα υπόλοιπα ΣΔΙΤ.

Πού θα κατασκευαστούν

Βάσει της προκήρυξης από τον φορέα «Κτιριακές Υποδομές» (Πού και πώς θα γίνουν 5 Αστυνομικά Μέγαρα μέσω ΣΔΙΤ), το αντικείμενο της σύμπραξης αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και τεχνική διαχείριση, ασφάλιση και λειτουργία των κατωτέρω πέντε Αστυνομικών Διευθύνσεων στην Επικράτεια για τους σκοπούς του παρόντος Διαγωνισμού:

  1. Πατρών, Αχαΐας
  2. Καρδίτσας, Καρδίτσας
  3. Βέροιας, Ημαθίας
  4. Λευκάδας, Λευκάδας
  5. Αλεξανδρούπολη, Έβρου

Η διάρκεια της σύμπραξης

Η διάρκεια της σύμπραξης θα ανέρχεται κατά μέγιστο σε 30 έτη από τη θέση σε Ισχύ της Σύμβασης Σύμπραξης, σύμφωνα με όσα θα αναφέρονται ειδικότερα στα τεύχη της Β΄ Φάσης και, ιδίως, στο Σχέδιο της Σύμβασης Σύμπραξης. Η συνολική προθεσμία περάτωσης της κατασκευής του Έργου μέχρι την έναρξη λειτουργίας του, εκτιμάται, σε δύο έτη, αρχομένη από την ημερομηνία, κατά την οποία θα τεθεί σε ισχύ η Σύμβαση Σύμπραξης. Οι επιμέρους προθεσμίες της σύμπραξης θα οριστικοποιηθούν κατά την Β’ Φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η Αναθέτουσα Αρχή, μετά την έναρξη λειτουργίας του Έργου, θα καταβάλει στον Ι.Φ.Σ. πληρωμές διαθεσιμότητας, που έχουν εκτιμηθεί σε καθαρά παρούσα αξία, χωρίς να ληφθεί υπόψη η ενδεχόμενη συμμετοχή του Δημοσίου στη χρηματοδότηση του κόστους κατασκευής του Τεχνικού Έργου. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός των πληρωμών διαθεσιμότητας, κατά την περίοδο λειτουργίας του έργου ανέρχεται στα 56,8 εκ. ευρώ κατά μέγιστο, πλέον Φ.Π.Α. σε όρους καθαρής παρούσας αξίας και δεν περιλαμβάνει τυχόν συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στη χρηματοδότηση της εκτέλεσης του Έργου. Σε κάθε περίπτωση, η Αναθέτουσα Αρχή δύναται να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση της κατασκευής του Έργου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΑΒΑΞ: Η «προίκα» των Παραχωρήσεων, η αναδιάρθρωση δανεισμού και τα «πωλητήρια»

Στην τελική ευθεία το mega deal Βαρδινογιάννη – ΕΛΛΑΚΤΩΡ στις ΑΠΕ αξίας 1 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider