Με την υπογραφή της EUROCERT η Πιστοποίηση της Δ. Νομικός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με την υπογραφή της EUROCERT η Πιστοποίηση της Δ. Νομικός
Η ημερήσια δυναμικότητα των εργοστασίων είναι πάνω από 5.000 τόνοι πρώτης ύλης. Η εταιρία συνεργάζεται με όλα τα κανάλια πώλησης (retail, horeca, βιομηχανία).

Η EUROCERT, μετά από επιτυχή αξιολόγηση, πιστοποίησε τα συστήματα διαχείρισης Ποιότητας και Περιβάλλοντος της εταιρίας Δ. Νομικός, σύμφωνα με τα διεθνή Πρότυπα ISO 9001 και ISO 14001.

Επίσης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, εγκεκριμένοι επιθεωρητές της EUROCERT, επιθεώρησαν τα εργοστάσια της εταιρίας Δ. Νομικός, σε Δομοκό, Αλίαρτο και Φάρσαλα, τα οποία πιστοποιήθηκαν για την εφαρμογή και την τήρηση των απαιτήσεων του προτύπου BRC version 8.

Προστίθεται πως η Δ. Νομικός είναι από τους πρωτοπόρους στον κλάδο της επεξεργασίας τομάτας στην Ελλάδα. Είναι η μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας τομάτας στην Ελλάδα και μια από τις παλαιότερες στον κόσμο. Σήμερα την εταιρία διαχειρίζεται η τρίτη γενιά της οικογένειας Νομικού. Έχει την έδρα της στην Αθήνα.

Η Δ. Νομικός διαθέτει τρία υπερσύγχρονα εργοστάσια επεξεργασίας στην Ελλάδα όπου παράγεται ευρεία γκάμα προϊόντων τομάτας, όπως τοματοπολτός, σάλτσες, πούλπα, τομάτες σε κύβους, Passata, χυμός τομάτας σε διάφορες συμπυκνώσεις και συσκευασίες. Η Δ. Νομικός επεξεργάζεται πάνω από 200.000 τόνους ετησίως (περίπου το 20% της συνολικής ετήσιας ελληνικής παραγωγής). Η ημερήσια δυναμικότητα των εργοστασίων είναι πάνω από 5.000 τόνοι πρώτης ύλης. Η εταιρία συνεργάζεται με όλα τα κανάλια πώλησης (retail, horeca, βιομηχανία).

Η επαγγελματική ιστορία της οικογένειας ξεκινάει στα μέσα του 19ου αιώνα από τον Δημήτρη Νομικό με τη δημιουργία της «Φάμπρικας», του πρώτου μηχανοκίνητου αλευρόμυλου στα Φηρά. Στη συνέχεια, δημιούργησε αποστακτήριο, μακαρονοποιείο και αρτοποιείο. Το 1915 Ο Δημήτριος Νομικός ξεκινά να παράγει τοματοπολτό στη βιοτεχνία προβιομηχανικής τεχνολογίας στη Μεσαριά, Σαντορίνης. Το 1922 χτίζεται στον Μονόλιθο ένα από τα πρώτα εργοστάσια παραγωγής κονσερβοποιημένων προϊόντων τομάτας, το πρώτο «στα Βαλκάνια». Το 1945 χτίζεται το εργοστάσιο στη Βλυχάδα, στο κέντρο της πιο παραγωγικής περιοχής τομάτας στη Σαντορίνη. Το 1971 ξεκινούν οι πρώτες εξαγωγές και η Δ. Νομικός, ανώνυμη εταιρία πια, επεκτείνεται στην ηπειρωτική Ελλάδα με νέο εργοστάσιο στην Αλίαρτο Βοιωτίας.

Το 2014, τo εργοστάσιο της Βλυχάδας μετατράπηκε σε Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας, “Δ.Νομικός” και σε ένα ευρύτερο πολιτιστικό χώρο με την επωνυμία Εργαστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (Santorini Arts Factory).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

EUROCERT: Πρωτοποριακή πιστοποίηση της βιοποικιλότητας στην γεωργία

gazzetta
gazzetta reader insider insider