Disney: Ο παλιός είναι αλλιώς - Επιστρέφει ο Άιγκερ ως CEO

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Disney: Ο παλιός είναι αλλιώς - Επιστρέφει ο Άιγκερ ως CEO
Την απρόσμενη επιστροφή του επί 4 δεκαετίες επικεφαλής της Disney, Μπόμπ Ίγκερ, στο τιμόνι του ομίλου ανακοίνωσε ο αμερικανικός γίγαντας της ψυχαγωγίας, με παράλληλη και άμεση απομάκρυνση του Μπομπ Τσάπεκ. 

Την απρόσμενη επιστροφή του επί 4 δεκαετίες πρώην επικεφαλής της Disney, Μπόμπ Άιγκερ, στο τιμόνι του ομίλου ανακοίνωσε ο αμερικανικός γίγαντας της ψυχαγωγίας, με παράλληλη και άμεση απομάκρυνση του Μπομπ Τσάπεκ.

Η είδηση ξάφνιασε μεν, αλλά το τέλος του Μπομπ Τσάπεκ από την ηγεσία της εταιρείας δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Η θητεία του Τσάπεκ που διήρκεσε λιγότερο από έτος ήταν γεμάτη με μελανά σημεία από κακή δημοσιότητα, προβλήματα σε νέες κυκλοφορίες και στα ψυχαγωγικά πάρκα (από όπου και προερχόταν), με τελικό πλήγμα τα πλέον αποτελέσματα που ανακοίνωσε στις αρχές του Νοεμβρίου. Αξίζει δε να σημειωθεί πως ο Τσάπεκ ήταν προσωπική επιλογή του Άιγκερ ως διάδοχος του.

Σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους της Disney ο Ίγκερ έγραψε τα εξής: «Είναι με απίστευτη αίσθηση ευγνωμοσύνης και ταπεινότητας, και επίσης πρέπει να παραδεχθώ και με ελαφρά έκπληξη, που σας γράφω σήμερα το απόγευμα (για να σας ενημερώσω) για την είδηση πως επιστρέφω στην The Walt Disney Company ως διευθύνων σύμβουλος» σύμφωνα με το cnbc. Η επιστροφή του Άιγκερ έρχεται σε σημείο καμπής για τον κλάδο της ψυχαγωγίας, καθώς η παγκόσμια κρίση έχει μειώσει τα διαφημιστικά έσοδα και μειώνονται παράλληλα τα έσοδα από συνδρομητικές υπηρεσίες.

Ο Άιγκερ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη μετατροπή της εταιρείας σε μεγαθήριο μετά την απόκτηση της Marvel και της Lucas Films, θα βοηθήσει την εταιρεία στο μεσοδιάστημα της νέας θητείας του να βρει νέο διάδοχο. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν χάσει από τις αρχές του χρόνου έως τώρα το 41% της αξίας τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider