Κουκ (Apple): Συνεχίζουμε να προσλαμβάνουμε αλλά πολύ συγκεκριμένα άτομα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κουκ (Apple): Συνεχίζουμε να προσλαμβάνουμε αλλά πολύ συγκεκριμένα άτομα
Κόντρα στο κύμα των απολύσεων που καταγράφεται σε κολοσσούς της τεχνολογίας η Apple.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο κολοσσός των smartphone φέρνει νέους υπαλλήλους σε ορισμένα πόστα, παρόλο που ακολουθεί μια πιο συγκρατημένη προσέγγιση στις συνολικές προσλήψεις εν μέσω του κλίματος των απολύσεων στις τεχνολογικές επιχειρήσεις.

«Αυτό που κάνουμε ως συνέπεια αυτής της περιόδου είναι ότι προσλαμβάνουμε πολύ σκόπιμα. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζουμε να προσλαμβάνουμε, αλλά όχι παντού στην εταιρεία» επεσήμανε σε συνέντευξή του στο CBS News.

Ο CEO του τεχνολογικού κολοσσού πρόσθεσε ότι τα στελέχη της Apple «πιστεύουν ακράδαντα στη μακροπρόθεσμη επένδυση» και ότι «δεν πιστεύουν ότι μπορείτε να στρώσετε μόνοι σας τον δρόμο προς την ευημερία».

Περιέγραψε επίσης τη φιλοσοφία της Apple για τους υπαλλήλους της τονίζοντας πως πρέπει «να συνεργάζονται μεταξύ τους», καθώς εκτιμά τη γαλήνη των διαπροσωπικών αλληλεπιδράσεων. Ωστόσο, σημείωσε ότι οι υπάλληλοι της Apple δεν είναι στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα και ότι τις Παρασκευές, τα γραφεία της εταιρείας μοιάζουν με «πόλη-φάντασμα».

Οι μετοχές της Apple έχουν χάσει 17% μέχρι στιγμής φέτος, ενώ ο Dow Jones έχει υποχωρήσει 7%.

Υπενθυμίζεται πως η Meta ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι απολύει περισσότερο από το 13% του προσωπικού της, ή περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους, και το Twitter απέλυσε περίπου το μισό εργατικό δυναμικό της τις ημέρες μετά την εξαγορά της εταιρείας από τον Έλον Μασκ για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα «χνάρια» των Twitter και Meta η Amazon: Απολύει 10.000 εργαζόμενους

Μεγιστάνας των διαφημίσεων προειδοποιεί τον Μασκ για το «ακραίο περιεχόμενο» στο Twitter

Ευρωαγορές: Διευρύνεται το θετικό σερί - Σε υψηλό 5 μηνών ο γερμανικός DAX

gazzetta
gazzetta reader insider insider