Χρ. Χριστοδούλου (Delphi Alliance): Διέξοδος στην κρίση η παγκόσμια δικτύωση – Διπλασιάζουμε τις χώρες παρουσίας μας μέσα στο 2023

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρ. Χριστοδούλου (Delphi Alliance): Διέξοδος στην κρίση η παγκόσμια δικτύωση – Διπλασιάζουμε τις χώρες παρουσίας μας μέσα στο 2023
Κάθε τι νέο, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής και της κοινωνίας, εγείρει ερωτήματα: Τι είναι, ποιοι το συναπαρτίζουν, πώς λειτουργεί, σε τι χρησιμεύει.

Κάθε τι νέο, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής και της κοινωνίας, εγείρει ερωτήματα: Τι είναι, ποιοι το συναπαρτίζουν, πώς λειτουργεί, σε τι χρησιμεύει.

Με το καινοφανές όραμα μιας παγκόσμιας εταιρικής συμμαχίας πολλαπλών πρακτικών να έχει πάρει πλέον «σάρκα και οστά», το insider.gr θέλησε να απευθύνει παρόμοια ερωτήματα προς απάντηση στον καθ’ ύλην αρμόδιο: στον CEO του πρώτου πολύ-επιχειρησιακού δικτύου στο κόσμο, Delphi Alliance, κ. Χρήστο Χριστοδούλου.

Ο κ. Χριστοδούλου μας μίλησε για την χρησιμότητα της δικτύωσης στους δύσκολους καιρούς της κρίσης, για τα οφέλη που πηγάζουν από αυτήν, για τις προοπτικές και τον στρατηγικό σχεδιασμό «πίσω» από την Delphi Alliance.

Προανήγγειλε δε με βεβαιότητα, τον διπλασιασμό των χωρών παρουσίας της συμμαχίας μέσα στο 2023, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος για το τι μέλλει γενέσθαι με την πρώτη παγκόσμια πολυδιάστατη εταιρική συμμαχία.

Ερ. Ποια είναι τα οφέλη συμμετοχής σε ένα παγκόσμιο δίκτυο επιχειρήσεων όπως αυτό της Delphi Alliance;

ΑΠ. Το γεγονός ότι ο οργανισμός Delphi Alliance είναι το μοναδικό πολύ-επιχειρησιακό δίκτυο στο κόσμο προσφέροντας αποκλειστικότητα παροχής υπηρεσιών σε έκαστο από τα μέλη του στη χώρα δραστηριοποίησης του, αποτελεί από μόνο του όφελος αναφοράς για κάθε μέλος που συμμετέχει. Τα μέλη του Delphi Alliance δύνανται να έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό από 12 διαφορετικά επαγγέλματα τόσο σε Εθνικό όσο και σε Παγκόσμιο επίπεδο, να λαμβάνουν εξυπηρέτηση και παροχή τεχνογνωσίας από άλλους επαγγελματίες σε όλο το κόσμο, ώστε στη συνέχεια να μπορούν να εξυπηρετούν ντόπιους αλλά και διεθνείς πελάτες, να έχουν την δυνατότητα παρακολούθησης όλων των διεθνών και εθνικών διαγωνισμών και κυρίως, να συμμετέχουν σε αυτά μέσω κοινοπραξιών με άλλα μέλη του δικτύου. Και τέλος, η σύσταση πελατών μεταξύ των μελών η οποία αποφέρει έσοδα για όλους μέσω του ευεργετικού συστήματος «αμοιβών συστάσεων» που εφαρμόζει η Delphi Alliance.

ΕΡ. Το διεθνές οικονομικό περιβάλλον μαστίζεται την τελευταία διετία από αλλεπάλληλες κρίσεις. Έχει επηρεάσει αυτό τη συμμετοχή των επιχειρήσεων σε πρωτοβουλίες παγκόσμιας δικτύωσης;

ΑΠ. Αντιθέτως! Όλες οι πρόσφατες κρίσεις έχουν αποδείξει, τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό ακόμα επίπεδο, ότι οι «συμμαχίες» και οι συνασπισμοί είναι εκείνοι που μπορούν να δώσουν διέξοδο στο πρόβλημα και ότι κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιες κρίσεις από μόνος του. Από τον Ιούλιο του 2021 (εν μέσω πανδημίας) όταν και ανακοινώσαμε την έναρξη των δραστηριοτήτων της Delphi Alliance, η ιδέα του πρώτου παγκόσμιου πολυ- επιχειρησιακού συνδέσμου, αγκαλιάστηκε, σχολιάστηκε θετικά από ξένα έγκυρα περιοδικά και ΜΜΕ και τιμήθηκε από ένα μεγάλο αριθμό αξιόλογων επιχειρήσεων από πέντε χώρες και σύντομα από άλλες 33 χώρες.

ΕΡ. Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληροί μια επιχείρηση για να γίνει μέλος της Delphi Alliance και με ποιο τρόπο η συμμετοχή βελτιώνει την αποτελεσματικότητά της;

ΑΠ. Κατ’ αρχήν να αναφέρουμε ότι σε αυτή την πρώτη φάση ανάπτυξης του δικτύου η αποδοχή αιτήσεων μελών γίνεται με βάση συγκεκριμένη γεωγραφική προτεραιότητα. Η περιοχή της Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής και της Ευρώπης αποτελούν την πρώτη φάση ανάπτυξης. Μας ενδιαφέρει να διαθέτουμε μέλη και από τις 12 κατηγορίες παροχής υπηρεσιών σε κάθε χώρα, ώστε να δημιουργούμε την «τοπική συμμαχία», η οποία θα λειτουργεί σε Εθνικό / τοπικό επίπεδο, όσο και στο Παγκόσμιο δίκτυο. Λόγω του ότι κάθε μέλος εξασφαλίζει «αποκλειστικότητα» στην χώρα του, είναι πολύ σημαντικό όπως εξασφαλίζουμε «χημεία» μεταξύ των 12 μελών σε κάθε χώρα, γι αυτό και λαμβάνουμε πολύ σοβαρά τις συστάσεις των ιδρυτικών μελών σε κάθε χώρα τα οποία αναλαμβάνουν ένα ρόλο / προνόμιο «συμβούλου» στο στήσιμο του τοπικού δικτύου.

Οι κύριες λοιπόν προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί μια επιχείρηση για να γίνει μέλος της Delphi Alliance αφορούν το μέγεθος της (μας ενδιαφέρουν οι μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις και όχι οι «κολοσσοί»), το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών σε μία από τις 12 κατηγορίες παροχής υπηρεσιών και το καλό όνομα στη χώρα του μέλους όπως και τυχόν βραβεία και διακρίσεις που έχει λάβει το προτεινόμενο μέλος και τέλος μας ενδιαφέρει το πελατολόγιο του (πρέπει να διαθέτει τόσο ντόπιους όσο και διεθνή πελάτες) και η δυνατότητα και η επιθυμία του να επεκταθεί μέσω ενός επιχειρηματικού πλάνου.

ΕΡ. Μέσα από ποια «κανάλια» φέρνετε σε επαφή μια επιχείρηση μέλος σας με έναν διεθνή πελάτη ή μια ξένη αγορά;

ΑΠ. Η συμμετοχή στο παγκόσμιο δίκτυο της Delphi Alliance εξασφαλίζει στα μέλη, μέσω των εσωτερικών κανονισμών λειτουργίας της, τη σύσταση πελατών σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι ένας επαγγελματίας, μέλος του δικτύου πχ στο Ισραήλ που διαθέτει έναν πελάτη που θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα, θα πρέπει να συστήσει τον πελάτη του στους επαγγελματίες του δικτύου της Ελλάδας (αναλόγως της υπηρεσίας που θέλει στην Ελλάδα). Και ως συνήθως, μια «Start Up» επιχείρηση θα χρειαστεί και τις 12 διαφορετικές υπηρεσίες που το σύνολο των επαγγελματιών στην Ελλάδα προσφέρουν.

Η Delphi Alliance διαθέτει εσωτερικό μηχανισμό παρακολούθησης όλων των Εθνικών διαγωνισμών αλλά και των διαγωνισμών παγκόσμιων οργανισμών και ενημερώνει όλα τα μέλη της. Όπου υπάρχει κατ’ αρχήν ενδιαφέρον, οργανώνεται «κοινοπραξία» με τα ενδιαφερόμενα μέλη ώστε μαζί να πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στον διαγωνισμό αυτό, καταφέροντας έτσι να δίνουν το παρών τους σε έργα που από μόνα τους δεν θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν.

Σε κάθε χώρα παρουσίας της Delphi Alliance ετοιμάζουμε οδηγό επενδύσεων ο οποίος προωθείται στο εξωτερικό σε ενδιαφερόμενους επενδυτές μέσω συνεδρίων, συνδέσμων ή και αποστολών, όπως και διαδιακτυακά μέσω της ιστεσελίδας της Delphi Alliance www.delphialliance.com παρουσιάζοντας τις υπηρεσίες που οι 12 επαγγελματίες του τοπικού δικτύου παρέχουν.

Και τέλος, το παγκόσμιο συνέδριο της Delphi Alliance που θα διεξάγεται κάθε δύο χρόνια (το πρώτο συνέδριο αναμένεται να είναι στην Ελλάδα το 2023) αναμένεται να αποτελεί σημείο αναφοράς σε όλες τις χώρες που υπάρχουν μέλη, προωθόντας έτσι το δίκτυο της Delphi Alliance και τις υπηρεσίες των μελών του σε όλες τις χώρες.

Η αποστολή της Delphi Alliance, είναι ο τερματισμός του «One Stop Shop» που προσφέρουν οι μεγάλοι οργανισμοί και η εισαγωγή του μοντέλου «ένας ειδικός και ανεξάρτητος επαγγελματίας» για κάθε τομέα υπηρεσιών, σε κάθε χώρα. Το μοντέλο αυτό φαίνεται να πέρνει σάρκα και οστά με την πρόσφατη απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να ζητήσει από τους Big Four να διαχωρίσουν τις υπηρεσίες ελέγχου και διαπίστευσης (Audit & Assurance ) από τις υπόλοιπες υπηρεσίες τους, τερματίζοντας το “One Stop Shop” και προωθόντας την ανεξαρτησία των επαγγελματιών παρόχων υπηρεσιών.

ΕΡ. Με ποιο τρόπο/ποια βήματα θα καταφέρει η Delphi Alliance να εκπληρώσει τον στόχο επέκτασης σε 38 χώρες και να γίνει το «κέντρο του κόσμου» για τους επαγγελματίες; Ποιο είναι το όραμα της εταιρείας σε ορίζοντα 10ετίας;

ΑΠ. Δεν θα σας αποκαλύψω τα εταιρικά μας μυστικά 😊 αλλά θα σας διαβεβαιώσω ότι εντός του 2023 θα έχουμε παρουσία σε τουλάχιστον 10 χώρες πετυγχαίνοντας το πρώτο στόχο μας, και εντός του 2024 η Delphi Alliance θα φιγουράρει στον κατάλογο των 20-30 μεγαλύτερων παγκόσμιων συνδέσμων / συμμαχιών όπως αυτά ανακυρήσσονται από το International Accounting Bulletin (IAB). Με την έναρξη των δραστηριοτήτων μας τον Ιούλιο του 2021, καθορίσαμε ως στόχο (εν μέσω πανδημίας) την παρουσία μας σε 38 χώρες εντός των επόμενων 4-5 ετών. Ο στόχος αυτός παραμένει σε ισχύ παρόλο που η πανδημία μας καθυστέρησε και ακόμα αποτελεί εμπόδιο για την πλήρη ανάπτυξη μας λόγω κυρίως του περιορισμού των μετακινήσεων (κυρίως στην Ασία) που ακόμα φαίνεται να υπάρχει. Το μόνο που μπορώ να σας αποκαλύψω είναι ότι ανάμεσα στα σχέδια μας είναι και η απορρόφηση άλλων συνδέσμων και συμμαχιών ή/και η σύναψη στρατηγικών συμμαχιών με οργανωμένους επιχειρηματικούς συνδυασμούς σε διάφορα μέρη του κόσμου.

ΕΡ. Ποιο είναι το προσωπικό σας motto;

ΑΠ. «Θέλει αρετή και τόλμη η... σύσταση του πρώτου πολύ-επιχειρησιακού δικτύου στο κόσμο» 😊

Ακολουθήστε την Delphi Alliance στα social media:

Facebook
LinkedIn
Twitter

www.delphialliance.com

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Delphi Alliance: Γιατί φέρνει τη «Νέα Εποχή» στην επαγγελματική δικτύωση παγκοσμίως

gazzetta
gazzetta reader insider insider