Barclays: Υψηλότερα των προσδοκιών τα προ φόρων κέρδη το τρίτο τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Barclays: Υψηλότερα των προσδοκιών τα προ φόρων κέρδη το τρίτο τρίμηνο
Υψηλότερα των προσδοκιών ήταν τα κέρδη προ φόρων και τα συνολικά έσοδα της Barclays το τρίτο τρίμηνο, με τη βρετανική τράπεζα να πετυχαίνει αύξηση εσόδων και στις τρεις επιχειρηματικές της δραστηριότητες. 

Υψηλότερα των προσδοκιών ήταν τα κέρδη προ φόρων και τα συνολικά έσοδα της Barclays το τρίτο τρίμηνο, με τη βρετανική τράπεζα να πετυχαίνει αύξηση εσόδων και στις τρεις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,97 δισ. λίρες (2,26 δισ. δολάρια) από 1,86 δισ. λίρες την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 1,81 δισ. λίρες. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 1,51 δισ. λίρες, υψηλότερα από τα 1,37 δισ. λίρες πέρυσι και τα 1,2 δισ. λίρες των εκτιμήσεων.

Παράλληλα, το καθαρό περιθώριο επιτοκίου -μια μέτρηση που παρακολουθήθηκε προσεκτικά- ήταν 2,78%, από 2,53% ένα χρόνο πριν, ενώ τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν σε 5,95 δισ. λίρες από 5,47 δισ. λίρες, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 5,91 δισ. λίρες.

«Προσφέραμε άλλο ένα τρίμηνο ισχυρών αποδόσεων και επιτύχαμε αύξηση εσόδων σε καθεμία από τις τρεις δραστηριότητές μας, με αύξηση 17% στα έσοδα του Ομίλου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays, C.S. Venkatakrishnan. «Η απόδοσή μας στο FICC (σταθερό εισόδημα, συναλλαγές νομισμάτων και συναλλαγές εμπορευμάτων) ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και συνεχίσαμε να χτίζουμε δυναμική στις καταναλωτικές μας δραστηριότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ».

Οι μετοχές της Barclays έχουν υποχωρήσει σχεδόν 20% έως τώρα φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Banco Santander: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη στο γ' τρίμηνο - «Άλμα» 19% για τα έσοδα

Deutsche Bank: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες κέρδη και έσοδα στο 9ο διαδοχικό κερδοφόρο τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider