Παγκρήτια: Καταθέτει συμπληρωματικό Ενημερωτικό Δελτίο – Έως 11/10 οι εγγραφές των νυν μετόχων στην ΑΜΚ

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παγκρήτια: Καταθέτει συμπληρωματικό Ενημερωτικό Δελτίο – Έως 11/10 οι εγγραφές των νυν μετόχων στην ΑΜΚ
Συμπληρωματικό ενημερωτικό δελτίο με στοιχεία ισολογισμού 30/6/2022, αναμένεται να καταθέσει σήμερα ή την Πέμπτη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Συμπληρωματικό ενημερωτικό δελτίο με στοιχεία ισολογισμού 30/6/2022, αναμένεται να καταθέσει σήμερα ή την Πέμπτη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η Παγκρήτια Τράπεζα, ενώ πριν τις 30 Σεπτεμβρίου θα υποβάλει νέο capital plan στην Τράπεζα της Ελλάδος για την υλοποίηση του αναπτυξιακού πλάνου που έχει εξαγγείλει.

Η κατάθεση του συμπληρωματικού ενημερωτικού δελτίου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα συνοδευτεί και από την παράταση δύο εβδομάδων (έως τις 11 Οκτωβρίου) στην προθεσμία για την εγγραφή των υφιστάμενων μετόχων στην ΑΜΚ. Μετά τη νέα καταληκτική ημερομηνία, οι τυχόν αδιάθετες μετοχές θα διατεθούν σε νέους επενδυτές μέχρι τις 27 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι η μετοχική σύνθεση της Παγκρήτιας Τράπεζας σε επίπεδο κοινών μετοχών και, αντιστοίχως, δικαιωμάτων ψήφου σύμφωνα με τα στοιχεία του μετοχολογίου της 31.08.2022, έχει ως εξής: LYKTOS PARTICIPATIONS Α.E. ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ 15.750.000 μετοχές, ποσοστό 19,95%, ALFA OCEAN DEVELOPMENTS ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ 6.250.000 μετοχές, ποσοστό 7,92%, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. 5.661.840 μετοχές, ποσοστό 7,17% και λοιποί μέτοχοι με ποσοστό μικρότερο του 5%, 51.304.840 μετοχές, ποσοστό 64,97%.

Η ΑΜΚ της Παγκρήτιας Τράπεζας θα είναι ύψους έως 98.708.350 ευρώ, με την έκδοση έως 78.966.680 νέων μετοχών, με τιμή διάθεσης 1,25 ευρώ εκάστη. Η ΑΜΚ θα πραγματοποιηθεί με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, με αναλογία 1 νέα μετοχή για κάθε 1 παλαιά.

Στόχος της ΑΜΚ είναι η ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων της Τράπεζας προκειμένου να καταστεί δυνατή η υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης. Αυτό περιλαμβάνει τόσο ενέργειες εξυγίανσης του ισολογισμού της Τράπεζας, όσο και δράσεις οργανικής αλλά και μη οργανικής ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων συμφωνιών για την απόκτηση στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της HSBC στην Ελλάδα και της συγχώνευσης με την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Σημειώνεται ότι η έγκριση του capital plan της Παγκρήτιας από την ΤτΕ θα επιτρέψει ουσιαστικά να προχωρήσει και η νομική συγχώνευση της Παγκρήτιας με την Τράπεζα Χανίων και μέχρι το τέλος του έτους η δεύτερη να ενσωματωθεί στην πρώτη.

Παράλληλα, η Παγκρήτια προχωρεί με τις τυπικές διαδικασίες για την απόκτηση των δραστηριοτήτων της HSBC στην Ελλάδα και εκτιμάται ότι το έργο της πλήρους ενσωμάτωσης θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2023. Όπως έχει γράψει το insider.gr, με βάση τη συμφωνία που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές, η HSBC θα καταβάλει στην Παγκρήτια 95 εκατ. ευρώ που καλύπτουν κατά περίπου 55 εκατ. ευρώ τα στοιχεία σταθμισμένου ενεργητικού (RWAs). Επομένως, τα υπόλοιπα 40 εκατ. ευρώ αποτελούν οιονεί καθαρή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την Παγκρήτια, επιπλέον της ΑΜΚ των περίπου 100 εκατ. που θα διενεργήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τέλος α' εξαμήνου 2022, το τελικό αποτέλεσμα μ.φ. για την Παγκρήτια είναι κερδοφόρο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider