Tesla: Σκέψεις για εργοστάσιο επεξεργασίας λιθίου για μπαταρίες στο Τέξας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Σκέψεις για εργοστάσιο επεξεργασίας λιθίου για μπαταρίες στο Τέξας
Στην αίτησή της στο Τέξας, η εταιρεία είπε ότι εξετάζει «επεξεργασία, διύλιση και κατασκευή άλλων υλικών μπαταριών και βοηθητικές εργασίες παραγωγής για την υποστήριξη της βιώσιμης σειράς προϊόντων της Tesla».

Η Tesla εξετάζει την πιθανότητα κατασκευής ενός εργοστασίου επεξεργασίας υδροξειδίου του λιθίου για μπαταρίες, στον κόλπο του Τέξας.

Aν τελικά γίνει πράξη, η μονάδα διύλισης υδροξειδίου του λιθίου για μπαταρίες που θα είναι «η πρώτη του είδους της στη Βόρεια Αμερική» σύμφωνα με την εταιρεία του Έλον Μασκ, θα επεξεργάζεται υλικά που τελικά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή μπαταριών.

Τον Απρίλιο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, είχε δηλώσει ότι η Tesla μπορεί να χρειαστεί να εισέλθει στη βιομηχανία εξόρυξης και διύλισης απευθείας, σε μεγάλη κλίμακα, καθώς οι τιμές του λιθίου κινούνται «σε τρελά επίπεδα» και μόνο φέτος αυξήθηκαν κατά 120%.

Η επερχόμενη κίνηση της Tesla να γίνει από τους σοβαρούς παίκτες στην εν λόγω βιομηχανία δεν αποκλείεται να συνδέεται και με το γεγονός πως η Κίνα ελέγχει περισσότερο από το ήμισυ της παγκόσμιας επεξεργασίας και διύλισης λιθίου ενώ οι ΗΠΑ μόλις το 1% όπως αναφέρει το CNBC.

Εάν εγκριθεί η αίτηση της Tesla, η κατασκευή θα μπορούσε να ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και το έργο να φτάσει σε «εμπορικές δραστηριότητες» έως το τέταρτο τρίμηνο του 2024, αν και ο μόνος τρόπος για να είναι βιώσιμο το έργο σύμφωνα με την εταιρεία θα είναι εάν το Τέξας της δώσει φορολογικές ελαφρύνσεις όπως ορίζει η νοοθεσία.

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, η Tesla εξακολουθεί να «αξιολογεί τη σκοπιμότητα αυτού του έργου» και «έχουν ξεκινήσει μόνο πολύ προκαταρκτικές δραστηριότητες ανάπτυξης», όμως οι μετοχές της εταιρίας του Μασκ ανέβηκαν 2,3% στο άκουσμα της είδησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διαμάχη Twitter - Έλον Μασκ: Η εταιρεία είχε συμφωνήσει να δώσει στον πληροφοριοδότη 7 εκατ. δολ.

DS 4: Το πιο όμορφο αυτοκίνητο για το 2022 στην 86η Δ.Ε.Θ.!

Αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου: Μειώνονται οι πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider