Ο Γ. Ζαββός αναλαμβάνει καθήκοντα μη εκτελεστικού προέδρου στο ΔΣ της HDB, από 1η Σεπτεμβρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Γ. Ζαββός αναλαμβάνει καθήκοντα μη εκτελεστικού προέδρου στο ΔΣ της HDB, από 1η Σεπτεμβρίου
Η εκτελεστική αρμοδιότητα παραμένει στην διευθύνουσα σύμβουλο (CEO) Αθηνά Χατζηπέτρου και στον  αντιπρόεδρο Παντελή Τζωρτζάκη, σε θέματα καινοτομίας.

Διαχωρίζονται οι εκτελεστικοί και μη εκτελεστικοί ρόλοι στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB και από αύριο, 1η Σεπτεμβρίου 2022, ο Γιώργος Ζαββός αναλαμβάνει καθήκοντα, μη εκτελεστικού προέδρου στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

Η εκτελεστική αρμοδιότητα παραμένει στην διευθύνουσα σύμβουλο (CEO) Αθηνά Χατζηπέτρου και στον αντιπρόεδρο Παντελή Τζωρτζάκη, σε θέματα καινοτομίας.

Σε ανακοίνωση της τράπεζας επισημαίνονται, αναλυτικά, τα εξής:

Μετά την εξαιρετική παρουσία τα τελευταία 3 χρόνια και την θεαματική εξέλιξη της επιχειρησιακής εμβέλειας και των οικονομικών μεγεθών της, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα- HDB, έχει ήδη υποβάλει αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG ECFIN στο πλαίσιο του προγράμματος InvestEU) για να καταστεί ο πρώτος Ελληνικός πιστοποιημένος φορέας άμεσης αξιοποίησης κοινοτικών κονδυλίων.

Στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας που ονομάζεται pillar assessment, η οποία θα επιτρέψει στην HDB να διαχειρίζεται μελλοντικά πόρους του Ευρωπαϊκού Προϋπολογισμού, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB προχωρά στην υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης, με διαχωρισμό των εκτελεστικών και μη εκτελεστικών ρόλων.

• H γενική συνέλευση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB ενέκρινε την τοποθέτηση του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, πρ. Ευρωβουλευτή και πρεσβευτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιώργου Ζαββού στη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου του διοικητικού συμβουλίου.

• Η εκτελεστική αρμοδιότητα παραμένει στην διευθύνουσα σύμβουλο (CEO) Αθηνά Χατζηπέτρου και στον αντιπρόεδρο Παντελή Τζωρτζάκη, σε θέματα καινοτομίας.

Τα οφέλη για την HDB -εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς το pillar assessment- περιλαμβάνουν:

• Άμεση πρόσβαση στον προϋπολογισμό της ΕΕ

• Νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και ικανότητα κινητοποίησης ιδιωτικών κεφαλαίων που υποστηρίζουν βασικές προτεραιότητες πολιτικής της ΕΕ,

• Ενίσχυση της θετικής αναγνωσιμότητα (visibility) της HDB.

Η πολυετής εμπειρία του Γ. Ζαββού στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, θα ενισχύσει την διεθνή παρουσία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB.

Έχοντας πλέον ολοκληρώσει τον εταιρικό της μετασχηματισμό σε σύγχρονο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, έχοντας χορηγήσει τα τελευταία 3 χρόνια, περισσότερα από 41.000 δάνεια και 8,5 δις ευρώ σε νέες χρηματοδοτήσεις, με καταγεγραμμένη δημοσκοπικά ικανοποίηση πελατών κοντά στο 80% (Metron Analysis), η HDB προχωρά στη νέα εποχή για την ελληνική οικονομία.

Με νέα δομή, σύγχρονα, καινοτόμα και ευέλικτα, χρηματοδοτικά εργαλεία, ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις ανάγκες και τους στόχους όλων των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Γιώργος Ζαββός, αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider