Η ΙΚΕΑ ολοκληρώνει την αποχώρησή της από τη ρωσική αγορά - Προς εκκαθάριση η θυγατρική IKEA Dom

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ΙΚΕΑ ολοκληρώνει την αποχώρησή της από τη ρωσική αγορά - Προς εκκαθάριση η θυγατρική IKEA Dom
Ένα βήμα από την ολοκληρωτική της αποχώρηση από την αγορά της Ρωσίας βρίσκεται η ΙΚΕΑ, καθώς ο σουηδικός κολοσσός στο λιανεμπόριο επίπλων αποφάσισε να προχωρήσει στην ρευστοποίηση της IKEA Dom, η οποία αποτελούσε και το τελευταίο ίχνος της εταιρείας στην χώρα.

Ένα βήμα από την ολοκληρωτική της αποχώρηση από την αγορά της Ρωσίας βρίσκεται η ΙΚΕΑ, καθώς ο σουηδικός κολοσσός στο λιανεμπόριο επίπλων αποφάσισε να προχωρήσει στην ρευστοποίηση της IKEA Dom, η οποία αποτελούσε και το τελευταίο ίχνος της εταιρείας στην χώρα.

Πιο αναλυτικά, η σουηδική εταιρεία -η οποία τον Ιούνιο είχε ανακοινώσει την αναστολή των δραστηριοτήτων της στη ρωσική αγορά- ανακοίνωσε πως τα εμπορικά κέντρα «Mega» που διατηρούσε στη Ρωσία υπό την IKEA Dom είναι διαθέσιμα προς πώληση, ενώ διέκοψε και τις διαδικτυακές πωλήσεις προϊόντων της προς τους Ρώσους καταναλωτές.

Παράλληλα, ο όμιλος Ingka, ιδιοκτήτης των καταστημάτων ΙΚΕΑ, προχωρά στην εκκαθάριση της IKEA Dom, της οποίας και αποτελεί και τον μοναδικό μέτοχο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax

Σημειώνεται πως πριν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η ΙΚΕΑ απασχολούσε στη Ρωσία περισσότερους από 15.000 εργαζόμενους,

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Walmart: Στα 152 δισ. δολάρια τα έσοδα στο β' τρίμηνο - «Στροφή» των καταναλωτών στα εκπτωτικά προϊόντα

Gazprom: «Απειλεί» με αύξηση κατά 60% των ευρωπαϊκών τιμών του φυσικού αερίου

Carnival: Αίρεται η υποχρέωση τεστ σε ανεμβολίαστους επισκέπτες - Διπλασιάστηκαν οι κρατήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider