Ryanair: Τέλος στο εισιτήριο των 10 ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ryanair: Τέλος στο εισιτήριο των 10 ευρώ
Η μέση τιμή εισιτηρίου της Ryanair θα αυξηθεί κατά περίπου 10 ευρώ στο διάστημα των επόμενων 5 ετών φτάνοντας, από τα περίπου 40 ευρώ πέρυσι, στα σχεδόν 50 ευρώ έως το 2027.

Το εισιτήρια του 1 και των 10 ευρώ -σήμα κατατεθέν της Ryanair- αποσύρονται «για έναν αριθμό ετών», εξαιτίας των ολοένα και αυξανόμενων τιμών καυσίμων, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αεροπορικής χαμηλού κόστους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του BBC, ο Michael O' Leary εκτίμησε ότι η μέση τιμή εισητηρίου της Ryanair θα αυξηθεί κατά περίπου 10 ευρώ στο διάστημα των επόμενων 5 ετών φτάνοντας, από τα περίπου 40 ευρώ πέρυσι, στα σχεδόν 50 ευρώ έως το 2027.

Όπως είπε ο O' Leary, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι χαμηλότερες τιμές της αγοράς, τα εξαιρετικά φθηνά ναύλα που προσφέρουμε για λόγους προώθησης -του 1 ευρώ, των 0,99 ευρω ή ακόμη και τα 9,99 ευρώ- δεν θα τα δείτε για τα επόμενα, κάποια, χρόνια».

«Ο κόσμος θα συνεχίσει να πετάει»

Παρότι οι ολοένα και αυξανόμενες τιμές καυσίμων πλήττουν, εκτός από τα ναύλα της αεροπορικής, και το διαθέσιμο εισόδημα του κόσμου, ο Ο' Leary εμφανίζεται αισιόδοξος πώς ο αριθμός των πελατών θα παραμείνει σταθερός. Πιστεύει ότι οι ταξιδιώτες θα συρρεύσουν μαζικά σε φθηνές εναλλακτικές όπως η Ryanair και η EasyJet.

«Θεωρούμε πως ο κόσμος θα εξακολουθήσει να πετάει συχνά», είπε. «Αλλά πιστεύω πως θα γίνει πολύ πιο ευαίσθητος στο θέμα της τιμής»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ξηρασία «στερεύει» τα ποτάμια της Ευρώπης - Σε κίνδυνο μεταφορές αξίας 80 δισ. δολαρίων

Société Générale: Πόσο πιθανό είναι να χτυπήσει την Ιταλία ένα «τσουνάμι» υποβαθμίσεων

Πώς θα απονέμεται το ελληνικό σήμα στη μπύρα – Η δυσαρέσκεια για τα κριτήρια και ο ρόλος των πολυεθνικών

gazzetta
gazzetta reader insider insider