Η Visa αναστέλλει τις πληρωμές καρτών για διαφημίσεις στο PornHub

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Visa αναστέλλει τις πληρωμές καρτών για διαφημίσεις στο PornHub
Μετά από μήνυση για το ότι ο κολοσσός των συστημάτων πληρωμών μπορεί να διευκολύνει την παιδική πορνογραφία.

Η Visa ανακοίνωσε πως αναστέλλει τις πληρωμές με τις κάρτες για διαφημίσεις στο PornHub και τη μητρική του εταιρεία, MindGeek, μετά από μήνυση για το ότι ο κολοσσός των συστημάτων πληρωμών μπορεί να διευκολύνει την παιδική πορνογραφία.

Σύμφωνα με το CNBC, ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ απέρριψε το αίτημα της Visa για ακύρωση αγωγής που είχε καταθέσει γυναικά η οποία κατηγορούσε την Visa ότι σκόπιμα διευκόλυνε το διαμοιρασμό παιδική πορνογραφίας στο PornHub.

Η γυναίκα μήνυσε το PornHub και την MindGeek για ένα βίντεο στο οποίο είχε βιντεοσκοπηθεί από πρώην σύντροφο της όταν ήταν 13 ετών.

Από την πλευρά της, η Visa τονίζει πως «καταδικάζουμε τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Η Visa δεν επιτρέπει παράνομες δραστηριότητες στο σύνολο του δικτύου της».

Ο CEO της Visa, Αλ Κέλι, δήλωσε πως η απόφαση του δικαστηρίου δημιουργεί αβεβαιότητα για τον ρόλο της TrafficJunky, του διαφημιστικού βραχίονα της MindGeek και ως εκ τούτου η Visa θα σταματήσει να αποδέχεται τις συναλλαγές μέχρι νεωτέρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider