ΔΕΗ: Εγκρίθηκε η επαναγορά ιδίων μετοχών, έως και του 10% του μετοχικού κεφαλαίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΗ: Εγκρίθηκε η επαναγορά ιδίων μετοχών, έως και του 10% του μετοχικού κεφαλαίου
Οι μετοχές θα αποκτηθούν σε τιμή μεταξύ 2,48 ευρώ κατ ́ ελάχιστον η οποία ισούται με την ονομαστική αξία της μετοχής, και 17 ευρώ, κατά το μέγιστο.

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ αποφάσισε την Τετάρτη να εγκρίνει το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών που είχε αναγγείλει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Στάσσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Επιχείρηση μπορεί να αγοράσει μετοχές που αντιστοιχούν μέχρι το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της, μετά την αφαίρεση των 1.856.000 ιδίων μετοχών που έχουν ήδη αποκτηθεί από προηγούμενο πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, δηλαδή μέχρι και 36.344.000 μετοχές.

Οι μετοχές θα αποκτηθούν σε τιμή μεταξύ 2,48 ευρώ κατ' ελάχιστον η οποία ισούται με την ονομαστική αξία της μετοχής, και 17 ευρώ, κατά το μέγιστο.

Το πρόγραμμα επαναγοράς θα ενεργοποιηθεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και θα χρηματοδοτηθεί από διαθέσιμα της εταιρείας.

Στη γενική συνέλευση μετείχαν εκπρόσωποι του 63,86 % του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ.

Το πρόγραμμα επαναγοράς εγκρίθηκε με πλειοψηφία 99,96 % ενώ με 98,49 % εγκρίθηκαν τροποποιήσεις στο καταστατικό της επιχείρησης λόγω προσαρμογής του στη νέα νομοθεσία περί ανωνύμων εταιρειών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τρ. Πειραιώς: Κέρδη προ φόρων 635 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο – Αναθεωρεί ανοδικά τους στόχους για το 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider