Intel: «Βουτιά» στη μετοχή μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intel: «Βουτιά» στη μετοχή μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου
Intel
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου απογοήτευσε τους επενδυτές και διέψευσε τις εκτιμήσεις.

«Bουτιά» πάνω από 10% σημείωσαν μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης της Πέμπτης στη Wall Street οι μετοχές της Intel καθώς η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου απογοήτευσε τους επενδυτές και διέψευσε τις εκτιμήσεις.

Όσον αφορά τα κέρδη η intel ανακοίνωσε 29 σεντς ανά μετοχή προσαρμοσμένα, έναντι 70 σεντς ανά μετοχή, όπως αναμενόταν από τους αναλυτές.

Στα έσοδα ανακοίνωσε 15,32 δισ. δολάρια, έναντι 17,92 δισ. δολάρια που αναμένονταν.

Τα έσοδα της Intel μειώθηκαν περίπου 22% σε ετήσια βάση το τρίμηνο που έληξε στις 2 Ιουλίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η εταιρεία έκλεισε το τρίμηνο με καθαρή ζημιά 454 δισ. δολαρίων, σε σύγκριση με κέρδη 5 δισ. δολαρίων το προηγούμενο τρίμηνο. Το μικτό περιθώριο μειώθηκε στο 36,5% από 50,4% το προηγούμενο τρίμηνο.

«Τα αποτελέσματα αυτού του τριμήνου ήταν κάτω από τα πρότυπα που έχουμε θέσει για την εταιρεία και τους μετόχους μας», φέρεται να είπε στη δήλωση ο CEO Pat Gelsinger, σύμφωνα με το CNBC.

«Πρέπει και θα πάμε καλύτερα. Η ξαφνική και ταχεία πτώση της οικονομικής δραστηριότητας ήταν η μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη, αλλά το έλλειμμα αντανακλά επίσης τα δικά μας εκτελεστικά ζητήματα.

Όσον αφορά το guidance, η Intel ανακοίνωσε 35 σεντς σε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή με έσοδα από 15 έως 16 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv ανέμεναν 86 σεντς σε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή σε έσοδα 18,62 δισ. δολαρίων.

Η Intel μείωσε τις προσδοκίες της για το έτος. Επεσήμανε ότι βλέπει τώρα προσαρμοσμένα κέρδη για ολόκληρο το έτος 2,30 δολάρια ανά μετοχή και έσοδα από 65 έως 68 δισ. δολάρια. Το guidance από πριν από τρεις μήνες ήταν 3,60 δολάρια σε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή σε 76,0 δισ. δολάρια έσοδα. Οι αναλυτές προέβλεπαν 3,42 δολάρια ανά μετοχή σε κέρδη και 74,34 δισ. δολάρια σε έσοδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Amazon: Αποτελέσματα ανώτερα των εκτιμήσεων και ράλι 10% για την μετοχή

Meta: Ραγδαία μείωση εσόδων τριμήνου - «Έχασε» τις εκτιμήσεις και στα κέρδη

Intel: Deal για την κατασκευή τσιπ για την MediaTek - Θέλει να «κοντράρει» τους Ασιάτες αντιπάλους της

gazzetta
gazzetta reader insider insider