ΗΠΑ: Η JetBlue εξαγοράζει την Spirit έναντι 3,8 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η JetBlue εξαγοράζει την Spirit έναντι 3,8 δισ. δολαρίων
Αν η συμφωνία γίνει δεκτή από τις ρυθμιστικές αρχές, θα αφήσει την Frontier στη πρώτη θέση των εκπτωτικών αερομεταφορικών εταιρειών στις ΗΠΑ. 

Νέο τοπίο διαμορφώνεται στις αμερικάνικες αερομεταφορές, μετά την πρόταση εξαγοράς της Spirit Airlines από την Jet Blue, λίγες ώρες μετά την ματαίωση της συγχώνευσης της πρώτης με τις Frontier Airlines, σύμφωνα με κοινή τους ανακοίνωση την Τετάρτη.

Η αμερικανική εταιρεία εξήγγειλε ότι θα πληρώσει σε μετρητά για την Spirit, 33,50 δολάρια ανά μετοχή, σε μια συμφωνία που φτάνει συνολικά τα 3,8 δισ. δολάρια και θα δημιουργήσει τον πέμπτο μεγαλύτερο αερομεταφορέα των ΗΠΑ, ενώ ανακοίνωσε πως το deal περιλαμβάνει μια «προκαταβολή» ύψους 2,50 δολαρίων ανά μετοχή αν οι μέτοχοι της Spirit δώσουν την έγκριση τους.

Όπως αναφέρει σχετικά το CNBC, αν η συμφωνία γίνει δεκτή από τις ρυθμιστικές αρχές, θα αφήσει την Frontier στη πρώτη θέση των εκπτωτικών αερομεταφορικών εταιρειών στις ΗΠΑ.

Η JetBlue έκανε την έκπληξη, δίνοντας την προσφορά σε μετρητά για την Spirit, ήδη από τον Απρίλιο, δημιουργώντας «πρόβλημα» στο σχέδιο της τελευταίας να συνενωθεί με την Frontier.

Επί μήνες, η Frontier και η JetBlue ανταγωνίζονταν για την Spirit, κάνοντας εκατέρωθεν όλο και ελκυστικότερες προσφορές, ώσπου το αρχικό σχέδιο συγχώνευσης κατέπεσε, ανοίγοντας τον δρόμο στην JetBlue, η οποία είχε τονίσει τα αναπτυξιακά οφέλη που θα έχει από μια τέτοια συμφωνία, στον ανταγωνισμό της με την American, την Delta, την United και την Southwest που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της αμερικανικής αγοράς.

Βέβαια, η συμφωνία καλείται να περάσει το τεστ της έγκρισης από τις ρυθμιστικές αρχές.

Σημειώνεται πως η ανακοίνωση της συμφωνίας οδήγησε τη μετοχή της Spiri σε άνοδο άνω του 4%, πριν το άνοιγμα των αγορών, ενώ εκείνη της JetBlue ανέβηκε κατά 0,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Kaspersky: Εντείνονται τα περιστατικά ψηφιακής απάτης στις υπηρεσίες αεροπορικών και τουριστικών κρατήσεων

ΕΛΠΕ: Εξαγορά αιολικών πάρκων 55,2 MW στην Ανατολική Μάνη Λακωνίας - Για 90 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider