ΕΛΙΝΟΙΛ: Εγκρίθηκε διανομή μερίσματος 0,070015 ευρώ ανά μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΛΙΝΟΙΛ: Εγκρίθηκε διανομή μερίσματος 0,070015 ευρώ ανά μετοχή
Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 και θα πραγματοποιηθεί από την πληρώτρια Τράπεζα, Eurobank.

Την έγκριση καταβολής μερίσματος για το 2021 από την ετήσια γενική της συνέλευση ανακοίνωσε η ΕΛΙΝΟΙΛ.

Συγκεκριμένα, αποφασίσθηκε η καταβολή ποσού 0,0737 Ευρώ (μικτό ποσό) ανά μετοχή, από το οποίο ποσό παρακρατείται ο αναλογούν στο μέρισμα φόρος ποσοστού 5% και συνεπώς το τελικώς καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος ανά μετοχή θα ανέλθει σε 0,070015 Ευρώ.

Όπως εξηγεί η ανακοίνωση, με την παρακράτηση αυτή (5%) εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση του δικαιούχου για τα πιο πάνω εισοδήματα στην Ελλάδα, αν ο δικαιούχος είναι είτε φυσικό πρόσωπο είτε νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα που δεν είναι φορολογικός κάτοικος στην Ελλάδα και δεν διατηρεί μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα.

Ημερομηνία αποκοπής ορίσθηκε η Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022.

Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων της Εταιρίας κατά την record date, ήτοι την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022.

Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 και θα πραγματοποιηθεί από την πληρώτρια Τράπεζα «Eurobank Ergasias Α.Ε.», η οποία θα καταβάλλει το μέρισμα με τους ακόλουθους τρόπους:

1. Μέσω των συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρίες) σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ και τις σχετικές αποφάσεις της.
2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου καταστημάτων της τράπεζας EUROBANK.

Η είσπραξη του μερίσματος είναι δυνατή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2027.

Υπενθυμίζεται ότι μερίσματα τα οποία δεν θα εισπραχθούν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2027, παραγράφονται και τα σχετικά ποσά περιέρχονται στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΛΙΝΟΙΛ: Αύξηση 13% στα EBITDA για το 2021

Η ΕΛΙΝΟΙΛ στηρίζει το έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού»

gazzetta
gazzetta reader insider insider