Έλον Μασκ: Το προσωπικό της Tesla πρέπει να μειωθεί κατά 10% - Σταματούν οι προσλήψεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλον Μασκ: Το προσωπικό της Tesla πρέπει να μειωθεί κατά 10% - Σταματούν οι προσλήψεις
Για ένα «πολύ κακό συναίσθημα» αναφορικά με την πορεία της οικονομίας έκανε λόγο ο Έλον Μασκ σε e-mail που απέστειλε την Πέμπτη προς ανώτατα διευθυντικά στελέχη της Tesla.

Για ένα «πολύ κακό συναίσθημα» αναφορικά με την πορεία της οικονομίας έκανε λόγο ο Έλον Μασκ σε e-mail που απέστειλε την Πέμπτη προς ανώτατα διευθυντικά στελέχη της Tesla, με τον συνιδρυτή του αμερικανικού κολοσσού να υπογραμμίζει πως η εταιρεία θα πρέπει να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολεί κατά περίπου 10% και να παγώσει άμεσα όλες τις προσλήψεις σε παγκόσμια κλίμακα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο απέκτησε γνώση του περιεχομένου του μηνύματος Μασκ, ο τίτλος του e-mail έκανε λόγο για «παύση όλων των προσλήψεων παγκοσμίως», ενώ στη συνέχεια ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας τόνισε την ανάγκη μείωσης του προσωπικού κατά 10% ώστε η εταιρεία να είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε κάθε ενδεχόμενο.

Σημειώνεται πως νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο Μασκ είχε καλέσει τους εργαζόμενους της Tesla να επιστρέψουν στην δια ζώσης άσκηση των καθηκόντων τους, εγκαταλείποντας την τηλεργασία, ενώ σε διαφορετική περίπτωση τους παρότρυνε να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.

«Κάθε εργαζόμενος της Tesla θα πρέπει να εργάζεται στο γραφείο για 40 ώρες την εβδομάδα κατ' ελάχιστον», τόνιζε μεταξύ άλλων ο Έλον Μασκ σε μήνυμά τους προς τους εργαζόμενους. «Αν δεν εμφανιστείτε, θα υποθέσουμε αυτόματα πως έχετε παραιτηθεί», κατέληγε το e-mail του συνιδρυτή της εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Forbes: Στο club των δισεκατομμυριούχων ο ΛεMπρόν Τζέιμς - Στα 1,2 δισ. η περιουσία του

Ανοίγει τις αντλίες ο ΟΠΕΚ+ και επιταχύνει την παραγωγή πετρελαίου -Μένει εντός η Ρωσία

Λαθρεμπόριο: Στήνεται ο «Μεγάλος Αδερφός» σε καύσιμα, καπνό και αλκοολούχα ποτά

gazzetta
gazzetta reader insider insider