ΗΠΑ: Σε επίπεδο-ρεκόρ οι αποχωρήσεις CEOs το πρώτο τετράμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Σε επίπεδο-ρεκόρ οι αποχωρήσεις CEOs το πρώτο τετράμηνο
Οι αλλαγές στις θέσεις των CEOs στις αμερικανικές επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 3% στις 123 τον Απρίλιο, από 119 τον Μάρτιο. Ο αριθμός είναι κατά 8% μειωμένος σε σύγκριση με τις 133 αλλαγές που ανακοινώθηκαν τον ίδιο μήνα το 2021, σύμφωνα με report της Challenger, Gray & Christmas.

Οι αλλαγές στις θέσεις των CEOs στις αμερικανικές επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 3% στις 123 τον Απρίλιο, από 119 τον Μάρτιο. Ο αριθμός είναι κατά 8% μειωμένος σε σύγκριση με τις 133 αλλαγές που ανακοινώθηκαν τον ίδιο μήνα το 2021, σύμφωνα με report της Challenger, Gray & Christmas.

Μέχρι στιγμής φέτος, 518 CEOs έχουν αφήσει το πόστο τους, που αντιστοιχεί στον μεγαλύτερο αριθμό για το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου από όταν η εταιρεία ξεκίνησε να καταγράφει τις μεταβολές στις θέσεις των CEOs το 2002. Ο αριθμός είναι επίσης αυξημένος κατά 18% σε σύγκριση με τις 440 αποχωρήσεις CΕΟs που ανακοινώθηκαν στο ίδιο διάστημα πέρυσι και ελαφρώς πιο πάνω από το προηγούμενο υψηλό των 513 αποχωρήσεων που έγιναν στο διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2019.

«Πολλές επιχειρήσεις κάνουν αλλαγές στην κορυφή για να αντιμετωπίσουν το ολοένα και αυξανόμενο κόστος τόσο για τις επιχειρήσεις όσο κια για τους καταναλωτές», σχολιάζει ο Andrew Challenger, ανώτερος αντιπρόεδρος της Challenger, Gray & Christmas. «Ο πληθωρισμός, οι ελλείψεις προσωπικού και οι ανησυχίες για την ύφεση δίνουν περισσότερους λόγους στις εταιρείες να επαναξιολογήσουν την ηγεσία. Αυτό, μετά από χρόνια προσπαθειών των εταιρειών να βρουν τη σωστή φόρμουλα για να προσελκύσουν και να διατηρήσουν ταλέντα και να δημιουργήσουν μια κουλτούρα ένταξης, ζητήματα που συχνά ξεκινούν από την κορυφή», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider