Nissan: Έως το 2023 η κρίση των ημιαγωγών - «Η νέα κανονικότητα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nissan: Έως το 2023 η κρίση των ημιαγωγών - «Η νέα κανονικότητα»
Τα λειτουργικά κέρδη της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας αναμένεται να φτάσουν τα 250 δισ. γιεν, αυξημένα μόλις 1% σε ετήσιο επίπεδο.

Διατήρηση της κρίσης με την έλλειψη των τσιπ και των ημιαγωγών, που ταλανίζει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, έως το 2023 αναμένει η Nissan.

Η ιαπωνική εταιρεία εκτιμά πως η κρίση των ημιαγωγών, μαζί με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα lockdown για τον κορονοϊό στην Κίνα είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Ο COO της Nissan, Ασάουνι Γκούπτα, χαρακτήρισε την κρίση των ημιαγωγών ως «τη νέα κανονικότητα, μαζί με την πανδημία. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή, γιατί δεν πρόκειται να λήξει αύριο» σημείωσε μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με επενδυτές.

Για το σύνολο του οικονομικού έτους που ολοκληρώθηκε στο τέλος του Απριλίου, η Nissan αναμένει πως τα έσοδα από πωλήσεις της θα διαμορφωθούν στα 10 τρισ. γιέν (77,6 δισ. δολάρια, αυξημένα 18,7% σε ετήσιο επίπεδο.

Τα λειτουργικά κέρδη αναμένεται να φτάσουν τα 250 δισ. γιεν, αυξημένα μόλις 1% σε ετήσιο επίπεδο, κάτω από τις προβλέψεις για κέρδη στα 318,5 δισ. γιέν που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εμπορικός Διευθυντής Nissan στο Insider: Τα μέτρα της ΕΕ για την έλλειψη ημιαγωγών δεν πρόκειται να αποδώσουν άμεσα

Πάνω από 41 δισ. ευρώ τα έσοδα της Stellantis - Η κρίση των ημιαγωγών έπληξε τις αποστολές οχημάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider