Μπιλ Γκέιτς: «Χειρότερο» μπορεί να κάνει το Twitter ο Μασκ - Ανησυχία για συνωμοσιολογίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπιλ Γκέιτς: «Χειρότερο» μπορεί να κάνει το Twitter ο Μασκ - Ανησυχία για συνωμοσιολογίες
«Χειρότερο» θα μπορούσε να κάνει ο Έλον Μασκ το Twitter, προειδοποίησε ο Μπιλ Γκέιτς, αφού ο CEO της Tesla δεσμεύτηκε να αγοράσει την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης για 44 δισ. δολάρια.

«Χειρότερο» θα μπορούσε να κάνει ο Έλον Μασκ το Twitter, προειδοποίησε ο Μπιλ Γκέιτς, αφού ο CEO της Tesla δεσμεύτηκε να αγοράσει την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης για 44 δισ. δολάρια.

Μιλώντας στο CEO Summit της Wall Street Journal την Τετάρτη, ο Γκέιτς είπε ότι δεν είναι σαφές πώς ο Μασκ θα αλλάξει το Twitter εάν κι εφόσον αναλάβει την κυριότητα του, ενώ εξέφρασε επίσης ανησυχίες για τη διάδοση παραπληροφόρησης στις πλατφόρμες social media.

Ο συνιδρυτής της Microsoft παραδέχτηκε ότι το ιστορικό του Μασκ σε άλλες εταιρείες είναι εντυπωσιακό, χαρακτηρίζοντας την θητεία του στο τιμόνι της Tesla και της SpaceX ως «εκρηκτική». Ο Γκέιτς ανέφερε επίσης ότι ο Μασκ έχει κάνει καλή δουλειά συγκεντρώνοντας μια μεγάλη ομάδα μηχανικών σε αυτές τις εταιρείες.

«Κάπως αμφιβάλλω ότι θα συμβεί το ίδιο και αυτή τη φορά, αλλά θα πρέπει να έχουμε ανοιχτό μυαλό και να μην υποτιμάμε ποτέ τον Έλον», δήλωσε.

Τα σχόλια του δισεκατομμυριούχου ακολουθούν τις κατηγορίες του Μασκ για σορτάρισμα στις μετοχές της Tesla τον περασμένο μήνα.
Ο Γκέιτς, ο οποίος έχει αντικατασταθεί από τον Μασκ ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο τα τελευταία χρόνια, συνέχισε αμφισβητώντας ποιος είναι ο στόχος του Μασκ με το Twitter και εάν η προσπάθειά του να προωθήσει την ελευθερία του λόγου είναι λογική.

«Πώς νιώθει για κάτι που λέει ότι τα εμβόλια σκοτώνουν ανθρώπους ή ότι ο Μπιλ Γκέιτς παρακολουθεί ανθρώπους;» ρώτησε ο ίδιος.

«Ποιοι είναι οι στόχοι του για αυτό που καταλήγει να είναι; Ταιριάζει αυτό με την ιδέα για λιγότερες ακραία ψευδείς και περίεργες θεωρίες συνωμοσίας οι οποίες διαδίδονται τόσο γρήγορα; Συμμερίζεται αυτόν τον στόχο ή όχι;» διερωτήθηκε ο Γκέιτς.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Μασκ υπαινίχθηκε πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να βελτιώσει το Twitter πέρα από την προώθηση της ελευθερίας του λόγου. Αργά την Τρίτη, για παράδειγμα, πρότεινε ότι μπορεί να αρχίσει να χρεώνει στις εταιρείες μια «ελαφριά» χρέωση για τη χρήση της πλατφόρμας.

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης

Η αντιεμβολιαστική παραπληροφόρηση εξαπλώθηκε αστραπιαία στα social media κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι ο Γκέιτς χρησιμοποιούσε κατά κάποιον τρόπο τα εμβόλια για να εμφυτεύσει τσιπ 5G σε ανθρώπους ώστε να μπορεί να παρακολουθεί την τοποθεσία τους.

«Αυτό είναι τόσο απροσδόκητο και σχεδόν τόσο παράξενο», είπε ο Γκέιτς. «Τώρα που επέστρεψα στον φυσικό κόσμο... οι άνθρωποι έρχονται και φωνάζουν και διαμαρτύρονται».

Ο Μπιλ Γκέιτς προσέθεσε ότι είναι «επικίνδυνο» όταν οι άνθρωποι «εξωθούνται» μακριά από το βασικό εργαλείο για να σωθούν ζωές ανθρώπων και πιστεύει ότι όσοι ελέγχουν πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να παίξουν ρόλο όταν πρόκειται να διασφαλίσουν ότι η αλήθεια διαδίδεται αποτελεσματικά.

«Όταν δεν μιλούν οι έμπιστοι ηγέτες για τα εμβόλια, είναι πολύ δύσκολο για μια πλατφόρμα να λειτουργήσει ενάντια σε αυτό», παραδέχτηκε. «Έτσι νομίζω ότι έχουμε ένα πρόβλημα ηγεσίας και ένα πρόβλημα πλατφόρμας».

«Για τον τρόπο να κάνεις αυτές τις πλατφόρμες να διαδίδουν την αλήθεια και όχι τρελά πράγματα, απαιτείται σίγουρα κάποια πραγματική εφεύρεση», είπε ο Γκέιτς.

«Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα όταν πρόκειται για τη νομιμότητα των εκλογών ή τις ιατρικές καινοτομίες... κάθε είδους συλλογική συμπεριφορά», πρόσθεσε.

Το γεγονός ότι οι πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων μπορούν να κυκλοφορήσουν γρήγορα και δωρεάν θα έπρεπε να είναι ευλογία για την ανθρωπότητα, επεσήμανε ο Γκέιτς, προτού συνεχίσει να αποκαλεί την ιστορία με την υδροξυχλωροκίνη «τρελή».

«Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό», είπε. «Δεν νομίζω ότι η ψηφιακή τεχνολογία ευθύνεται για αυτή την εμμονή με φάρμακα που δεν λειτουργούν».

Ο Γκέιτς συμπλήρωσε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης 3.000 ατόμων για να βοηθήσει στη διάδοση έγκυρων πληροφοριών για τα εμβόλια στο μέλλον. Τόνισε ότι «καλά μηνύματα» πρέπει να μεταφερθούν από άτομα εμπιστοσύνης προς την κοινότητα κοινότητα, όπως πολιτικούς και εθνικούς ηγέτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπιλ Γκέιτς: Μετά από την Όμικρον, ο κορονοϊός θα είναι όπως η γρίπη

Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να βάλει μια μικρή χρέωση στο Twitter για συγκεκριμένους χρήστες

Twitter: Ο Μασκ θέλει να δεσμεύσει όσο το δυνατόν μικρότερο μέρος της περιουσίας του για την εξαγορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider