Aegean Speed Lines: Τέρμα το δρομολόγιο των Κυκλάδων -Πούλησε το Speedrunner III στην Seajets

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Aegean Speed Lines: Τέρμα το δρομολόγιο των Κυκλάδων -Πούλησε το Speedrunner III στην Seajets
Το πλήγμα που έχει υποστεί η ακτοπλοια τόσο λόγω της πανδημίας τα τελευταία χρόνια όσο και το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος φαίνεται πως πλέον οδηγεί σε συγκέντρωση δυνάμεων σε λιγότερες εταιρείες.

Το πλήγμα που έχει υποστεί η ακτοπλοΐα τόσο λόγω της πανδημίας τα τελευταία χρόνια όσο και από το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος φαίνεται πως πλέον οδηγεί σε συγκέντρωση δυνάμεων σε λιγότερες εταιρείες. Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται ότι η εταιρεία Aegean Speed Lines του ομίλου Ευγενίδη αποχωρεί πλέον από την γραμμή Πειραιάς-Σέριφος-Σίφνος-Μήλος των Δυτικών Κυκλάδων καθώς προχώρησε και στην πώληση του Speedrunner III στην Seajets του κ. Μ. Ηλιόπουλου.

Η συγκεκριμένη γραμμή ήταν και η αφορμή ενασχόλησης του ομίλου Ευγενίδη με την ακτοπλοΐα επί 17 συναπτά έτη, από το 2005 μέχρι σήμερα. Μένει να φανεί εάν το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα εξυπηρετηθεί πλεόν από την Seajets ή εάν θα υπάρξουν ευρύτερες ανακατάταξεις στα δρομολόγια ενόψει, μάλιστα, μιας φορτωμένης, όπως εκτιμάται, τουριστικής σεζόν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο όμιλος δεν αποκλείεται να εξετάσει δυνητικά την αγορά άλλου πλοίου με τις επιλογές να μην περιορίζονται στα ταχύπλοα αλλά να επεκτείνονται και στα συμβατικά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Από το 2005 και με συνεχή παρουσία 17 ετών στην Ελληνική Ακτοπλοΐα, η πανδημία covid/19 και η εκτόξευση των τιμών πετρελαίου οδήγησαν την διοίκηση της Aegean Speed Lines στην αναστολή δρομολόγησης ταχυπλόων σκαφών στην ακτοπλοΐα και ειδικότερα στις Δυτικές Κυκλάδες.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή μας την απόφαση την δεδομένη χρονική στιγμή έπαιξε η κατανομή του μεταφορικού έργου όπως αυτή διαμορφώθηκε κατά το 2021, καθώς και η ύπαρξη πολλαπλών δρομολογίων για την τρέχουσα περίοδο, σε βαθμό πολλαπλάσιο των πραγματικών αναγκών της συγκεκριμένης γραμμής.

Η Aegean Speed Lines θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους την στήριξαν σε αυτή την μακρόχρονη πορεία, τόσο τους φίλους επιβάτες και ακόμα περισσότερο τα πληρώματα μας για την κατάθεση ψυχής και την αυταπάρνηση τους στις κοινές μας προσπάθειες.

Ο Όμιλος Ευγενίδη προτίθεται να συνεχίσει την παρουσία του στην ακτοπλοΐα, πάντα αφουγκραζόμενος τις ανάγκες και παρακολουθώντας τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στο ακτοπλοϊκό τοπίο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider