Αναμονή άνω των 12 μηνών για μια Lamborghini - Η ζήτηση είναι «ψηλότερα από ποτέ»

Χρυσάνθη Στέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναμονή άνω των 12 μηνών για μια Lamborghini - Η ζήτηση είναι «ψηλότερα από ποτέ»
Παρά την ασταθή χρηματιστηριακή αγορά και την αβεβαιότητα που επικρατεί στην οικονομία, η ζήτηση για τις Lamborghini είναι «ψηλότερα από ποτέ». 

Αντιμέτωποι με αναμονή άνω των 12 μηνών βρίσκονται όσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν μία νέα Lamborghini SUV ή super-car, καθώς η ζήτηση των υπερπολυτελών αυτοκινήτων δεν δείχνει σημάδια μείωσης, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας Stephan Winkelmann.

Όπως δήλωσε ο Winkelmann στο CNBC, παρά την ασταθή χρηματιστηριακή αγορά και την αβεβαιότητα που επικρατεί στην οικονομία, η ζήτηση για τις Lamborghini είναι «ψηλότερα από ποτέ».

«Είναι απίστευτο» σχολίασε και πρόσθεσε πως «είναι δύσκολο να κάνεις μια πρόβλεψη του τι πρόκειται να συμβεί και για το υπόλοιπο του 2022. Όμως μιλώντας με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, δεν βλέπουμε καμία επιβράδυνση όσον αφορά στις παραγγελίες».

Το αποτέλεσμα είναι μια λίστα αναμονής που τώρα ξεπερνά τους 12 μήνες. Πριν την πανδημία, η τυπική αναμονή για ένα αυτοκίνητο Lamborghini ήταν από έξι μέχρι εννέα μήνες.

«Αυτό που βλέπουμε είναι πως σε όλο τον κόσμο υπάρχει όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον» για την αγορά αυτοκινήτων αυτής της κατηγορίας, δήλωσε ο Winkelmann. «Μετά την πανδημία, οι άνθρωποι ήθελαν να 'ανταμείψουν' τους εαυτούς τους» είπε και πρόσθεσε πως η αγορά έχει σταθεροποιηθεί σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, τονίζοντας πως «δεν ξέρω αν αυτή είναι η νέα κανονικότητα».

Επιπρόσθετα, τα αυτοκίνητα Lamborghini έχουν γίνει από τα αγαπημένα των «νεαρών» πλουσίων, που έκαναν τις περιουσίες τους από την αγορά των κρυπτονομισμάτων και τις τεχνολογικές εταιρείες ή από κληρονομιές. Μάλιστα, ο Winkelmann δήλωσε πως το 70% των πελατών της «Lambo»β θα είναι κάτω από 40 ετών το 2025.

«Σίγουρα βλέπουμε μία κατεύθυνση προς ένα πολύ νεότερο κοινό» τόνισε.

Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη και παραγωγή ρεκόρ πέρυσι, με το SUV, Urus να ηγείται των πωλήσεων. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 19% στα 2,1 δισ. δολάρια. Η Lamborghini παρέδωσε 8.405 αυτοκίνητα, με άνοδο 13% σε σχέση με το 2020, περιλαμβανομένων και των 5.021 μοντέλων Urus, 2.586 μοντέλων Huracans και 798 μοντέλων Aventadors.

Με πληροφορίες από το CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεργασία και υψηλοί στόχοι για τις Audi, Bentley, Lamborghini και Ducati

gazzetta
gazzetta reader insider insider