Πτωτικά τα έσοδα της Wells Fargo στο α' τρίμηνο - Fed και Ουκρανία επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικά τα έσοδα της Wells Fargo στο α' τρίμηνο - Fed και Ουκρανία επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη
Τα κέρδη της τράπεζας διαμορφώθηκαν σε 3,67 δισ. δολάρια έναντι 4,64 δισ. δολαρίων στο α' τρίμηνο του 2021.

Απώλειες σε ετήσιο επίπεδο κατέγραψαν τα κέρδη και τα έσοδα της Wells Fargo για το α' τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική τράπεζα.

Τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 17,59 δισ. δολάρια έναντι 18,53 δισ. δολαρίων στο α' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet ανέμεναν έσοδα 17,78 δισ. δολαρίων.

Τα κέρδη της τράπεζας διαμορφώθηκαν σε 3,67 δισ. δολάρια έναντι 4,64 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 88 σεντ έναντι 1,02 δολαρίων ανά μετοχή στο α' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 81 σεντ ανά μετοχή.

Σε δήλωση του ο CEO της Wells Fargo, Τσαρλς Σκαρφ, μίλησε για τις επόμενες κινήσει της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), λέγοντας πως οι προσπάθειες της για περιορισμό του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία «σίγουρα θα μειώσουν την οικονομική ανάπτυξη. Παράλληλα, οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία αποτελούν κίνδυνο για την πορεία της οικονομίας».

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Wells Fargo καταγράφει κέρδη 0,25% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ντάιμον (JP Morgan): Δεδομένη η μεταβλητότητα στις αγορές - Πληθωρισμός και Ουκρανία οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider