Skinner: Οι fintechs δεν απειλούν την ύπαρξη των τραπεζών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Skinner: Οι fintechs δεν απειλούν την ύπαρξη των τραπεζών
Την άποψη πως η έννοια του ψηφιακού μετασχηματισμού και στον τραπεζικό τομέα έγκειται πρωτίστως στην αλλαγή κουλτούρας και δευτερευόντως στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και των ποικίλων εκφάνσεών της, διατύπωσε ο Chris Skinner.

Την άποψη πως η έννοια του ψηφιακού μετασχηματισμού και στον τραπεζικό τομέα έγκειται πρωτίστως στην αλλαγή κουλτούρας και δευτερευόντως στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και των ποικίλων εκφάνσεών της, διατύπωσε ο Chris Skinner, Financial technology Expert, Bestselling συγγραφέας και CEO του The Finanser στο πλαίσιο συζήτησης της θεματικής ενότητας με τίτλο: «Επενδύοντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό: Κάθε πρόκληση μια ευκαιρία» στο Moneyreview Banking Summit, που λαμβάνει χώρα σήμερα, στην Αθήνα.

Παράλληλα, εκτίμησε πως μπορεί το κοινό να επιλέγει με ολοένα και μεγαλύτερους ρυθμούς την ψηφιακή εκδοχή και τις αντίστοιχες προσφερόμενες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, εντούτοις όμως πάντοτε θα αναζητά και το φυσικό τραπεζικό κατάστημα, αλλά και την ανθρώπινη επικοινωνία και επαφή με τους υπαλλήλους του. Απλά, οι τράπεζες οφείλουν να αντιληφθούν πως πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες προσθήκης αξίας, προκειμένου να θεμελιώσουν την παρουσία τους και στο μέλλον. Όσο για τις fintechs, ο κ. Skinner εκτιμά πως δεν απειλούν την ύπαρξη των τραπεζών, καθώς το αντικείμενο της δραστηριοποίησής τους διαφέρει σημαντικά, εστιάζοντας πρωτίστως στην τεχνολογική διάσταση κάθε πτυχής του banking.

Η διετής πανδημική κρίση επέφερε ορισμένα νέα δεδομένα και στην τραπεζική, με την τεχνολογία και το ψηφιακό σκέλος να κατέχει -πλέον- ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο έναντι του ανθρώπινου δυναμικού. Προς αυτή την κατεύθυνση οι τράπεζες οφείλουν να προβούν σε αλλαγή των συστημάτων τους προκειμένου να εισαχθούν ακόμη πιο δυναμικά και με μεγαλύτερη ταχύτητα στην ψηφιακή εποχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider